Trump sparker minister – nominerer egen lege

Donald Trump har sparket ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin. Presidenten vil nominere admiralen og Det hvite hus-legen Ronny L. Jackson til stillingen.

David Shulkin

Donald Trump sparker minister David Shulkin.

Foto: Jacquelyn Martin / AP

Donald Trump kom med kunngjøringen onsdag kveld norsk tid.

– Jeg er stolt av å kunngjøre at jeg vil nominere den høyt respekterte admiralen Ronny L. Jackson som ny minister for saker angående krigsveteraner. I mellomtiden vil Robert Wilkie være konstituert minister, skriver presidenten på Twitter.

– Jeg er takknemlig for tjenesten David Shulkin har tjent landet vårt og våre fantastiske veteraner, skriver Trump videre.

Den nye ministeren har til nå vært lege for presidenten i Det hvite hus.

Laster Twitter-innhold

Skal ha misbrukt midler

Anonyme kilder varslet tidligere denne uken at Trump planla å sparke Shulkin. Årsaken var en intern rapport som viste at ministeren blant annet skal ha tatt imot gaver i form av billetter til tennisturneringen Wimbledon, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau kommer det også fram at Shulkins ansatte har forfalsket parpirer som rettferdiggjør at ministeren tok med kona på en reise i Europa på skattebetalernes regning.

Shulkin, som også er tidligere lege, har vært den første ikke-veteranen som leder departementet. Da han ble valgt inn i februar i fjor, ble han omtalt for å ha en mer moderat tilnærming for departementet enn hva Trump foreslo under valgkampen.

Flere utskiftninger

Det har vært flere utskiftninger i Trumps stab den siste tiden. Forrige torsdag kunngjorde presidenten at H.R. McMaster er ferdig som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, og blir erstattet av John Bolton.

Nyheten om at McMaster slutter kom halvannen uke etter at Trump kunngjorde at utenriksminister Rex Tillerson hadde fått sparken.

Sean Spicer
Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
Dette er et utvalg av medarbeidere som enten har sluttet av egen fri vilje eller fått sparken fra Donald Trumps stab det første året hans ved makten.
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Silvio Fauner og Pietro Piller Cottrer forteller hvem de setter høyest blant konkurrentene

Dæhlies nemesis vil ha italienerne ut på ski igjen

CORTINA/SAPPADA (NRK): Når skiheisene står, har italienerne har funnet fram langrennsskiene igjen. Et par gamle mestere leder an.

Opposisjonspolitikeren Navalnyj tilbake i Russland

MOSKVA(NRK): Den fremste russiske opposisjonspolitikeren, Aleksej Navalnyj reiste i ettermiddag fra Tyskland til Moskva. Der blir han trolig satt i fengsel.