Hopp til innhold

Trump skålte for et «voksende vennskap» med Kina

USAs president Donald Trump utbrakte en skål for vennskapet med Kina da de to lederne avsluttet toppmøtet med stor bankett i Beijing. Og Trumps barnebarn sang en sang på mandarin.

President Trump på besøk i Kina

Trump skålte for så å spille av en video med barnebarnet sitt.

Det skjedde i Folkets store hall i Beijing, der det amerikanske presidentparet var æresgjester under en statsmiddag.

Under store krystall-lysekroner i Den gyldne hall erklærte den kinesiske statssjefen Xi Jianping at forholdet mellom Kina og USA blir sterkere for hver dag:

– Vi står overfor begrensede utfordringer og et bunnløst potensiale for vekst, sa den Kinas president.

– Voksende vennskap

TRUMP-ASIA/CHINA

Stor bankett i Folkets store hall i Beijing etter to dagers med møtet mellom USAs og Kinas president.

Foto: THOMAS PETER / Reuters

Æresgjesten kvitterte for honnørordene med å utbringe en skål for det han kalte «et vennskap som vil vokse seg sterkere og sterkere».

Et spesielt øyeblikk under banketten var det da Donald Trump presenterte en video der hans datterdatter Arabella sang en tradisjonell kinesisk sang på mandarin.

To dagers opphold

Den amerikanske presidenten og hans følge har oppholdt seg i to dager i Kina - det viktigste besøket på den 13 dager lange reisen i Asia.

Lederne for verdens to mektigste stater har i første rekke drøftet sikkerhetspolitikk og økonomi, og en hovedsak har vært trusselen fra Nord-Koreas atomprogram.

Tonen mellom de to presidenten har vært positiv, og står i skarp kontrast til Trumps uttalelser i valgkampen, der han sa at USA var «voldtatt av Kina» og at kineserne hadde "stjålet arbeidsplassene fra amerikanerne"

Trump China Donald Trump, Xi Jinping

- Samarbeidet mellom Kina og USA blir stadig bedre, sier de to lederne. Tonen er i hvert fall en helt annen enn Trumps omtale av kineserne under fjorårets valgkamp.

Foto: Thomas Peter / AP

Til Vietnam

Når president Donald Trump nå forlater Kina går turen til Danang i Vietnam der han skal delta i Konferansen for økonomisk samarbeid i Asia og stillehavsområdet.

Ifølge Trump er det på tale å møte den russiske presidenten Vladimir Putin under oppholdet i Danang, men USAs utenriksminister Rex Tillerson sier det ikke er planlagt noe bilateralt møte mellom de to.

SISTE NYTT

Siste nytt