NRK Meny
Normal

Trump skal til Skottland 24. juni

Dagen etter britene har sagt ja eller nei til EU dukker Donald Trump opp. Trump har tidligere hisset på seg britene etter hatefulle uttalelser om muslimer, så reisen til morens opprinnelsesland kan bli problematisk.

Trump i Skottland

UPOPULÆR: Selv om Donald Trumps mor var immigrant fra Skottlands vestkyst, har han gjort seg upopulær blant mange briter etter sine kontroversielle utspill. Her er Trumps avbildet i en av hans golfbaner i Skottland for fem år siden.

Foto: DAVID MOIR / Reuters

Onsdag ble det klart at republikaneren Trump skal på Skottland-besøk for å delta i den offisielle åpningen av sitt luksuriøse golfanlegg «The Trump Turnberry», melder AFP.

Forretningsmannen ankommer Skottland 24. juni, og det er lite som tyder på at gresset er like grønt ellers i landet som på golfbanen han skal åpne.

Det er nemlig ikke lenge siden det britiske underhuset debatterte et forslag om å nekte Trump adgang til Storbritannia.

Ville stenge landegrensene

Selv om presidentkandidatens mor var immigrant fra Lewis-øya på Skottlands vestkyst, har han gjort seg upopulær blant mange briter etter sine kontroversielle utspill om muslimer.

I desember i fjor samlet over 300.000 briter seg i en underskriftskampanje for å stenge landegrensene for den frittalende forretningsmannen. Reaksjonen etter Trumps anmodning om å nekte alle muslimer innreise i USA.

Hvis ikke Trump hadde provosert mange nok briter med disse uttalelsene, så fikk han utvilsomt ertet på seg noen til, da han senere sa at «London er så radikalisert at politiet er redd for å sine egne liv.

Ble fratatt utnevnelser

Både Londons daværende borgermester Boris Johnson og landets statsminister David Cameron lot seg provosere over Trumps uttalelser, og sa at de var splittende og gale.

I Skottland ble Trump også fratatt en utnevnelse som forretningsambassadør og en æresgrad ved et universitet. Det var noe som gjorde han rasende.

Dagen før Trump-besøket skal Storbritannia stemme over EU-medlemskap. Folkeavstemningen om britenes EU-framtid kommer til å sammenfalle med EU-toppmøtet i Brussel 23. og 24. juni.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt