NRK Meny
Normal

Trump roser Nord-Koreas leder for å droppe Guam-planene

Donald Trump roser Nord-Koreas leder Kim Jong-un for å droppe planene om å skyte raketter i retning øya Guam.

Trump og Kim

USA president Donald Trump kommer med ros til Kim Jong-un på Twitter.

Foto: SAUL LOEB / AFP

– Nord-Koreas Kim Jong-un tok en meget klok og fornuftig avgjørelse. Alternativet ville både ha vært katastrofalt og uakseptabelt, skriver Trump på Twitter onsdag.

Laster Twitter-innhold

Det har de siste ukene vært en intens ordkrig mellom Trump og det nordkoreanske regimet. Da Trump truet Nord-Korea med «ild og raseri ulikt alt verden har sett», svarte nordkoreanerne med å fortelle at de planlegger å skyte raketter i retning av Guam.

Kim avventer

Tirsdag ble de militære planene lagt frem for Kim, som like etter kunngjorde at Nord-Korea ikke vil gjennomføre planene foreløpig.

Han sier at før han eventuelt gir en ordre om å angripe vil han «se litt mer på amerikanernes tåpelige og dumme oppførsel».

– Kim studerte planene lenge og diskuterte dem med høytstående offiserer mandag under en inspeksjon av overkommandoen for de strategiske styrkene som kontrollerer Nord-Koreas missiler, meldte det statlige nyhetsbyrået KCNA tirsdag.

Nord-Korea gjennomførte sist en testoppskyting av et interkontinentalt ballistisk missil i slutten av juli. Ifølge myndighetene i Pyongyang fløy raketten 1.000 kilometer før den landet i Japanhavet.

Trump sier Nord Korea vil bli møtt med ild, sinne og makt hvis landet øker atomtrusselen.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt