NRK Meny
Normal

Trump reager på New York Times sin Oscar-reklame

Midt under nattens Oscar-utdeling vil New York Times sende sin nye TV-reklame om viktigheten av å forholde seg til sannheten. Det har fått Donald Trump til å reagere.

«Sannheten er vanskelig og viktigere enn noensinne» konkluderer den kjente avisen med i enkle bokstaver, svart på hvitt i reklamen.

Og det tok ikke lang tid før USAs president Donald Trump tvitret sin reaksjon.

Laster Twitter-innhold

«Prøv å skriv noe som er riktig og balansert» svarer Trump.

Fordømmer Trump

Tidligere har USAs 45. president annonsert at han ikke kommer til å følge Oscar-utdelingen i natt, og trolig vil han få sitt amerikanske pass påskrevet av flere av dem som vil holde sine vinnertaler i natt.

Skuespiller Meryl Streep langet ut mot den kommende amerikanske presidenten Donald Trump, da hun stod på scenen under Golden Globe-utdelingen. - Respektløshet avler respektløshet, sa Streep.

Video: Meryl Streep kritiserte Donald Trump under Golde Globe-utdelingene tidligere i år. I natt skal hun dele ut en pris.

Filmkjendisene i Hollywood og store deler av California har lenge vært svært kritisk til Trump og hans politikk, og det er ventet at nattens utdeling kommer til å bli av den politiske sorten.

Blant annet så har regissørene bak de fem filmene som er Oscar-nominert for beste ikke-engelskspråklige film skrevet en felles uttalelse der de fordømmer «ledende politikere» for å skape frykt ved å «dele oss inn i kjønn, farger, religioner og seksualitet».

Regissør Asghar Farhadi fra Iran, sier at han vil boikotte søndagens Oscar-seremoni som følge av Donald Trumps omstridte innreiseforbud som rammer sju hovedsakelig muslimske land, inkludert Iran.

Mediekrig

Trump har også i lengre tid varslet krig mot flere store amerikanske nyhetsorganisasjoner, og før helgen nektet han journalister fra New York Times, CNN, Washington Post, Politico og Buzzfeed tilgang til et pressemøte i Det hvite hus.

Laster Twitter-innhold

I sin tale til den konservative CPAC-konferansen trappet Trump også opp sine angrep mot mediene.

– De har ingen kilder, sa Trump i talen, der han også rettet skytset direkte mot bruken av ikke navngitte kilder.

– De burde ikke få lov til å bruke kilder med mindre de bruker noens navn, sa presidenten, bare timer etter at Det hvite hus nektet journalister tilgang til pressemøtet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt