Trump reager på New York Times sin Oscar-reklame

Midt under nattens Oscar-utdeling vil New York Times sende sin nye TV-reklame om viktigheten av å forholde seg til sannheten. Det har fått Donald Trump til å reagere.

«Sannheten er vanskelig og viktigere enn noensinne» konkluderer den kjente avisen med i enkle bokstaver, svart på hvitt i reklamen.

Og det tok ikke lang tid før USAs president Donald Trump tvitret sin reaksjon.

Laster Twitter-innhold

«Prøv å skriv noe som er riktig og balansert» svarer Trump.

Fordømmer Trump

Tidligere har USAs 45. president annonsert at han ikke kommer til å følge Oscar-utdelingen i natt, og trolig vil han få sitt amerikanske pass påskrevet av flere av dem som vil holde sine vinnertaler i natt.

Skuespiller Meryl Streep langet ut mot den kommende amerikanske presidenten Donald Trump, da hun stod på scenen under Golden Globe-utdelingen. - Respektløshet avler respektløshet, sa Streep.

Video: Meryl Streep kritiserte Donald Trump under Golde Globe-utdelingene tidligere i år. I natt skal hun dele ut en pris.

Filmkjendisene i Hollywood og store deler av California har lenge vært svært kritisk til Trump og hans politikk, og det er ventet at nattens utdeling kommer til å bli av den politiske sorten.

Blant annet så har regissørene bak de fem filmene som er Oscar-nominert for beste ikke-engelskspråklige film skrevet en felles uttalelse der de fordømmer «ledende politikere» for å skape frykt ved å «dele oss inn i kjønn, farger, religioner og seksualitet».

Regissør Asghar Farhadi fra Iran, sier at han vil boikotte søndagens Oscar-seremoni som følge av Donald Trumps omstridte innreiseforbud som rammer sju hovedsakelig muslimske land, inkludert Iran.

Mediekrig

Trump har også i lengre tid varslet krig mot flere store amerikanske nyhetsorganisasjoner, og før helgen nektet han journalister fra New York Times, CNN, Washington Post, Politico og Buzzfeed tilgang til et pressemøte i Det hvite hus.

Laster Twitter-innhold

I sin tale til den konservative CPAC-konferansen trappet Trump også opp sine angrep mot mediene.

– De har ingen kilder, sa Trump i talen, der han også rettet skytset direkte mot bruken av ikke navngitte kilder.

– De burde ikke få lov til å bruke kilder med mindre de bruker noens navn, sa presidenten, bare timer etter at Det hvite hus nektet journalister tilgang til pressemøtet.

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken: – Diplomatiet fortsetter, USA vil svare på russiske sikkerhetskrav

Russland og USA vil fortsette å snakke om Ukraina-konflikten og om russiske sikkerhetsgarantier. Det sa utenriksministrene Sergej Lavrov og Antony Blinken etter møtet i Genève i dag.