Hopp til innhold

Sentral rådgiver koronasmittet – Trump er i karantene

USAs president Donald Trump er i karantene, i påvente av svar på koronatest, etter at en av Trumps nærmeste rådgivere testet positivt for koronavirus.

Hope Hicks

KORONASMITTET: Trump-rådgiver, Hope Hicks, på vei ut av presidentens helikopter, Marine One, onsdag. Nå har hun testet positivt for koronaviruset.

Foto: Alex Brandon / AP

Trump regner med å få svar på koronatesten enten senere torsdag kveld eller fredag morgen lokal tid.

Både presidenten og førstedame Melania Trump ble testet etter at en presidentens nærmeste rådgivere, Hope Hicks, testet positivt for koronaviruset torsdag.

– Hope Hicks, som har jobbet så hardt uten en gang å ta en liten pause, har nettopp testet positivt for covid-19. Forferdelig! Førstedamen og jeg venter på testsvar. I mellomtiden vil vi gå i karantene, skriver Trump på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Reiste med presidenten

Den smittede Trump-rådgiveren reiste sammen med presidenten både til og fra tirsdagens debatt i Cleveland.

Hicks dro også sammen med Trump til et valgmøte i Duluth i Minnesota onsdag. Hun ble testet etter å ha fått koronasymptomer, forteller kilder til ABC News.

Daværende kommunkasjonssjef, Hope Hicks, seniorrådgiver, Kellyanne Conway, og Donald Trump på et arrangement Alabama i etterkant av valget i 2016.

Daværende kommunikasjonssjef, Hope Hicks, seniorrådgiver, Kellyanne Conway, og Donald Trump på et arrangement Alabama i etterkant av valget i 2016.

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Nær Trump-rådgiver

Hope Hicks har vært en av Trumps nærmeste rådgivere siden valgkampen i 2015. Hun var bare 26 år da hun ble utnevnt til Trumps pressesekretær. Etter presidentvalget ble hun kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, skriver ABC News.

I mars 2018 sluttet hun for å bli kommunikasjonssjef i Fox Corporation. som blant annet driver Fox News.

I februar returnerte hun til Det hvite hus. Trumps svigersønn og seniorrådgiver, Jared Kushner, er hennes nærmeste leder.

SISTE NYTT

Siste nytt