Trump på overraskende besøk til Mexico

– Vi må bygge en mur mot Mexico og stenge grensene, sa Donald Trump tidligere i år. Nå reiser han til nabolandet for å møte president Enrique Peña Nieto.

Trump langet ut mot Mexico på valgkampmøte i New Hampshire

VIDEO: Trumps kontroversielle utspill mot innvandrere fra Mexico har fått mye oppmerksomhet.

«Voldtekstmenn», «kriminelle narkomane» og «skattesnyltere». Donald Trump har under valgkampen om å bli USAs neste president vært nådeløs i karakteristikken av innvandrere fra nabolandet i sør.

I tale på tale har han vært klar på at dersom han blir valgt som president, vil han starte utvisningen av ulovlige innvandrere fra første dag.

– Jeg elsker mexicanere, men Mexico er ikke vår venn. De dreper oss på grenseovergangene, og de «dreper oss» i jobber og velferd, uttalte Trump i slutten av juni.

Laster Twitter-innhold

Sitatet er bare et av mange kontroversielle utspill om mexicanske innvandrere fra den republikanske presidentkandidaten. Det har hisset opp Mexicos president, som svarte med å sammenligne Trumps retorikk med språkbruken til diktatorer som Hitler og Mussolini.

Donald Trump

NY TONE: Trump startet nominasjonsrundene med en tøff retorikk mot mexicanere, og varslet at han ville stenge grensene. Nå åpner han opp for en mer moderert politikk.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Mexicos president: – Tror på dialog

Møtet mellom de to i dag skjer etter initiativ fra Nieto, som har invitert begge presidentkandidater fra USA til hver sine møter om den bilaterale politkken mellom de to landene. Først ut er Trump.

– Jeg har takket ja til invitasjonen fra president Enrique Peña Nieto i Mexico og ser fram til å møte ham, skrev Trump på Twitter i går.

Laster Twitter-innhold
Mexicos president varsler ny narkotikapolitikk

POSITIV: Mexicos president Enrique Peña Nieto refset tidligere Trumps retorikk for å ligne dikatorers språkbruk. Nå tror han på dialog mellom de to landene.

Foto: EDGARD GARRIDO / Reuters

Nieto har tidligere vært sterkt kritisk til Trumps innvandringspolitikk. For et halvt år siden uttalte han at Trumps bedømmelse av mexicanere var direkte skadelig i forholdet mellom de to landene.

Tirsdag kveld var det imildertid mildere toner fra presidenten.

– Jeg tror på dialog for å fremme Mexicos interesser i verden og beskyttelse av mexicanere uansett hvor de er, skriver Nieto på Twitter.

Presidentkandidat Donald Trump fokuserte på islamistisk terror da han holdt en tale om utenrikspolitikk mandag

VIDEO: En annen viktig sak for Trump er kampen mot islamistisk terror.

Mykner opp

Den siste tiden har Trump selv uttalt at han kan være åpen for å myke opp sine holdninger om innvandring, som står i sentralt i hans valgkamp.

Onsdagens besøk regnes som politisk betent for begge to, men Trump har nå en mulighet til å vise at han er villig til å kjøre en mer diplomatisk linje.

– Du har en person som har vært i landet i 20 år, gjort en bra jobb og alt det der. Skal vi ta ham og familien og sende dem ut, spurte presidentkandidaten i en tale sist uke.

Samtidig beholder han planen om strenge deporteringsregler for kriminelle som oppholder seg i USA.

– Det første vi skal gjøre hvis jeg vinner, er å bli kvitt alle de dårlige typene. Vi har gjengmedlemmer, drapsmenn, mange dårlige folk som vi må få ut av dette landet. De skal vi få ut, sa han i et intervju med Fox News.

SISTE NYTT

Siste nytt