Trump på NRA-møte: – Jeg er deres gode venn og forkjemper

Fredag kveld, norsk tid, ble Donald Trump den første sittende amerikanske presidenten på over 30 år til å delta på årsmøtet til NRA.

Trump på møte hos National Rifle Association (NRA)

Tusenvis av amerikanere var samlet på årsmøtet til våpenlobbyistene National Rifle Association (NRA) i Georgia World Congress Center i Atlanta fredag. Til stede var også Donald Trump. Han er den første presidenten siden 1983 som snakker på en NRA-konferanse. Ikke siden Ronald Reagan har en president vært til stede på et slikt møte.

Noe han selv bemerket under sin tale.

– Jeg vil takke dere for alt dere gjør for å beskytte flagget og vår frihet, sa presidenten til jubel fra publikum.

Les også: Senatet vil ikkje endre våpenlova

Tilbake som president

Da våpenlobbyistene var samlet til årsmøtet i fjor, erklærte de sin støtte Trump, og oppfordret medlemmene sine til å stemme på ham ved valget. Etter årsmøtet takket han for støtten sa at det var «fantastisk ære», og at han ikke vil skuffe NRA-medlemmene.

– Bare en kandidat kom til dere for å prate med dere under valgkampen. Nå er den samme kandidaten tilbake her som president, sa Trump til stor applaus.

Tidligere president Barack Obama kjempet for strengere våpenlovgivning. Noe NRA jobbet hardt for å kjempe mot. En kamp de åpenbart ikke kommer til å ha med Trump.

– Jeg er her for å gi dere gode nyheter:

– Åtte år med angrep på deres rettigheter er over. Dere har en god venn og forkjemper i Det hvite hus. Nasjonale byråer vil slutte å gå etter dere. Myndighetene vil ikke hindre dere lenger, sa Trump.

Les også: Våpenaksjene stuper etter Trump-seier

Pres Donald Trump, US Leaders, Address NRA Leadership Forum

President Donald Trump ankommer scenen under årsmøtet til NRA. Her håndhilser han på NRA-president Wayne LaPierre.

Foto: Jim Watson / AFP

Gjentok lovnader

NRA regnes som en mektig og viktig lobbyorganisasjon i USA, og kjemper for forsvare amerikanernes rett til å bære våpen.

Presidenten holdt videre en tale i kjent valgkampstil, der han mimret om valgnatten og gjentok løftet om å bygge en mur langs grensa til Mexico. Han gjentok også løftet om å stoppe innvandringen og fikk også tid til å skryte av flere av de han har nominert til de forskjellige ministerpostene har vært.

– Muren blir bygget. Ikke tenk på det en gang.

– Vi trenger muren for å stoppe menneskehandel og stoppe dopet fra å komme inn i landet.

Han avsluttet talen med en lovnad til alle amerikanere som er glad i våpen.

– Så lenge jeg er deres president vil jeg aldri, aldri gripe inn i deres rettigheter til å eie og bære våpen, sa Trump.

Les også: Trump svekker våpensalet i USA

SISTE NYTT

Siste nytt