NRK Meny
Normal

Trump på krigsstien før presidentdebatten

Bare timer før den viktige presidentdebatten mot Hillary Clinton lader Donald Trump opp med å retwitre gamle voldtektsanklager mot Bill Clinton.

Hillary Clinton har økt ledelsen på Donald Trump i kappløpet om å bli USAs neste president. I en meningsmåling Fox News har gjennnomført sier 49 prosent at de ville stemt på Clinton, mens 44 prosent ville valgt Trump. Valgdatoen er 8. november.

I natt skal Donald Trump og Hillary Clinton debatter for andre gang og det kan gå hett for seg.

Laster innhold, vennligst vent..

Det har blåst sterk storm rundt Donald Trumps valgkamp denne uken, og det hele toppet seg med skandalevideoen på fredag. Der Trump ikke viser seg fra sin mest presidentaktige side og oppfordrer til trakassering av kvinner.

Så det store spørsmålet blir da: Hva vil Trump si i nattens debatt?

For han kjemper ikke bare i motbakke på meningsmålingene, slik John McCain gjorde i 2008. Han blir heller ikke bare anklaget for å mangle kompetanse og kunnskap, slik Gerald Ford ble i 1976, og han er ikke bare veldig upopulær, slik Richard Nixon var i 1960.

Donald Trump sliter med alle disse problemene samtidig, skriver Politico.

Bill Clintons damer

I natt møter han igjen Hillary Clinton til duell i en folkemøte i St. Louis og folk i salen, som er utvalgte velgere som ikke har bestemt seg, får stille spørsmål til de to kandidatene.

Og skal vi tro Trumps twitter-konto så kan bli ganske hett.

Laster Twitter-innhold

Juanita Broaddrick saksøkte Hillary Clintons mann Bill for voldtekt på 70-tallet i 1999, og hun har flere ganger gått hardt ut mot måten hele Clinton-familien har behandlet og truet henne i etterkant.

Og i kveld publiserte den populistisk-konservative nyhetsportalen Breibart, som har tette bånd til Trump-kampanjen blant annet gjennom Stephen Bannon, et intervju med Juanita Broaddrick, Paula Jones og Kathleen Willey som alle har anmeldt Bill Clinton for voldtekt og trakassering.

Alle tre bruker ordene «skremt» og «frykt» når de skal beskrive Hillary Clinton som de mener truet dem etter at de stod frem med sine historier.

Og Trump kommenterte også i sin beklagelses-video at det er en stor forskjell mellom ord og de handlinger Bill Clinton har gjort mot kvinner.

Donald Trump beklager opptaket fra 2005.

Video: Trump varsler at han kommer til å gå etter Hilalry Clintons mann og hans kvinnehistorier i nattens debatt.

Trump ut mot partiet

Flere sentrale personer i det republikanske partiet har denne helgen vært veldig bekymret for situasjonen partiet befinner seg i, og flere amerikanske aviser siterer anonyme kilder på at de vurderer å trekke Trump som sin kandidat.

Det har ikke blitt oversett i Trump Tower.

Laster Twitter-innhold

Det er langt fra første gang Trump er i hardt vær for hvordan han behandler kvinner.

Tidligere denne uken avslørte nyhetsbyrået AP at Trump skal ha vært både sexistisk og uanstendig under innspillingen av TV-serien «The Apprentice». Selskapet som produserte realityserien sitter på timevis av råopptak. Det er ikke kjent om noe av det vil bli offentliggjort, men produsent Bill Pruitt antyder at det kan komme til å skje.

– Dette er bare begynnelsen, skriver han på Twitter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt