Hopp til innhold

Trump oppfordrer Russland til å hacke Hillary Clintons e-post

Donald Trump oppfordrer Russland til å hacke Hillary Clintons e-postadresse. Samtidig sier han at forholdet mellom USA og Russland vil bli bedre hvis han blir landets neste president.

USA-ELECTION/TRUMP

Trump anklages for å oppfordre en fremmed nasjon til spionasje etter uttalelser han ga på dagens pressekonferanse i Florida.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

På en pressekonferanse i dag oppfordret Donald Trump Russland til å hacke Hillary Clintons e-postadresse og utlevere dem til amerikanske myndigheter, skriver Politico.

Trump: – Dere vil bli belønnet

Hackingen av Det demokratiske partiets eposter har preget landsmøtet til Demokratene. President Barack Obama utelukker ikke at Russland og Putin forsøker å vippe valget i Trumps favør, skriver CNN.

«The Donald» har nå oppfordret til cyberangrep på den tidligere utenriksministerens e-postadresse.

– Russland, hvis dere hører dette, jeg håper dere klarer å finne de 30.000 epostene som mangler. Jeg tror dere vil bli belønnet av pressen hvis dere lykkes, sa Donald Trump på pressekonferansen i Florida.

Laster Twitter-innhold

Ba journalist om å være stille

Den republikanske presidentkandidaten ble senere spurt om han oppfordret et annet land til å hacke en privat e-postadresse. Trump avviste spørsmålet før han ba reporteren om å være stille, skriver New York Times.

Clinton-kampanjen har i ettertid anklaget Trump for å oppmuntre til russisk spionasje mot USA og for å blande seg inn i innenrikspolitikken.

USA-ELECTION/TRUMP

Trump har blitt kritisert av president Obama og visepresident Biden for mangel på kunnskap om utenrikspolitikk. Nå slår han tilbake.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

– Dette må være første gang en presidentkandidat har oppmuntret en fremmed makt til å bedrive spionasje mot en politisk motstander, sa Jake Sullivan, Hillary Clintons utenrikspolitiske rådgiver.

Flere republikanere har i etterkant forsvart presidentkandidatens uttalelser. Tidligere kongressmedlem Pete Hoekstra som har ledet Sikkerhetskomiteen i Kongressen fortalte New York Times at han var lite bekymret over uttalelsene til Trump.

– Trump tar opp et viktig poeng. Mest sannsynlig har Russland den informasjonen om Clinton som de trenger, fortalte Hoekstra til New York-avisen.

APTOPIX Russia APEC Vladimir Putin, Hillary Rodham Clinton

Forholdet mellom Russland og USA vil bedre seg hvis Trump blir valgt som president, mener Trump selv.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

Mener Putin kalte ham et geni

Trump har avvist påstandene om at Russland står bak hackingen av Det demokratiske partiet, et syn han gjentok på pressekonferansen i dag.

Trumps pressekonferanse kom etter president Barack Obama og visepresident Joe Biden har angrepet mangemilliardæren for hans utenrikspolitiske kunnskaper. Den omstridte presidentkandidaten fortalte pressen at forholdet mellom USA og Russland vil bli mye bedre hvis han blir landets neste president.

– Jeg kommer ikke til å fortelle Putin hva han skal gjøre, hvorfor skal jeg det. President Trump vil være mye bedre for forholdet mellom våre to land, for han respekterer ikke Clinton, fortalte Trump til pressen i dag, skriver New York Times.

SISTE NYTT

Siste nytt