Trump om Texas-massakren: Våpen er ikke problemet

– Dette handler om mental helse, og om store problemer over lang tid. Det er ikke våpen som er problemet. Det sier USAs president Donald Trump i en kommentar til skytemassakren i Texas.

Donald Trump kommenterer skytingen i kirke i Teaxas

Donald Trump er i dag på statsbesøk i Japan, og presidenten kom med sine kommentarer på en felles pressekonferanse med sin vert, den japanske statsministeren Shinzo Abe.

Da en journalist spurte om massakren i en kirke i Texas kunne får betydning for den amerikanske våpenlovgivningen, svarte Trump at det ikke er våpen som er problemet.

Mental helse

– Dette handler om mental helse, og om en person som trolig har hatt store problemer over lang tid, sa presidenten.

– Vi har store mentale helseproblemer i vårt land, og det har andre land også. Dette handler ikke om våpen, og det kan vi gjerne snakke om, men det er litt tidlig å gjøre det, sa Donald Trump, og la til:

– Heldigvis var det annen som hadde et våpen og som skjøt i motsatt retning, ellers ville det blitt enda verre.

Trump om Texas-terror

USAs president Donald Trump på dagens pressekonferanse i Japan. Til høyre den japanske statsministeren Shinzo Abe.

Foto: Andrew Harnik / AP

26 drept

Skytingen i en baptistkirke i Sutherland Springs i det sørlige Texas er den verste massakre i en amerikansk kirke noensinne.

26 mennesker er bekreftet drept og rundt 20 skal være skadd etter at en 26 år gammel mann begynte å skyte mot menigheten med et automatgevær i går.

Tragedien har på ny reist spørsmål om de liberale amerikanske våpenlovene, men president Trump avviste altså denne problemstillingen på dagens pressekonferanse i Japan.

– Svært, svært trist

– Det er ikke våpen som er problemet. Dette handler om mental helse – på høyeste nivå. Det er slik jeg ser det. Dette er en hendelse som bare er svært. svært trist, sa USAs president Donald Trump.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt