Hopp til innhold

Trump om Texas-massakren: Våpen er ikke problemet

– Dette handler om mental helse, og om store problemer over lang tid. Det er ikke våpen som er problemet. Det sier USAs president Donald Trump i en kommentar til skytemassakren i Texas.

Donald Trump kommenterer skytingen i kirke i Teaxas

Donald Trump er i dag på statsbesøk i Japan, og presidenten kom med sine kommentarer på en felles pressekonferanse med sin vert, den japanske statsministeren Shinzo Abe.

Da en journalist spurte om massakren i en kirke i Texas kunne får betydning for den amerikanske våpenlovgivningen, svarte Trump at det ikke er våpen som er problemet.

Mental helse

– Dette handler om mental helse, og om en person som trolig har hatt store problemer over lang tid, sa presidenten.

– Vi har store mentale helseproblemer i vårt land, og det har andre land også. Dette handler ikke om våpen, og det kan vi gjerne snakke om, men det er litt tidlig å gjøre det, sa Donald Trump, og la til:

– Heldigvis var det annen som hadde et våpen og som skjøt i motsatt retning, ellers ville det blitt enda verre.

Trump om Texas-terror

USAs president Donald Trump på dagens pressekonferanse i Japan. Til høyre den japanske statsministeren Shinzo Abe.

Foto: Andrew Harnik / AP

26 drept

Skytingen i en baptistkirke i Sutherland Springs i det sørlige Texas er den verste massakre i en amerikansk kirke noensinne.

26 mennesker er bekreftet drept og rundt 20 skal være skadd etter at en 26 år gammel mann begynte å skyte mot menigheten med et automatgevær i går.

Tragedien har på ny reist spørsmål om de liberale amerikanske våpenlovene, men president Trump avviste altså denne problemstillingen på dagens pressekonferanse i Japan.

– Svært, svært trist

– Det er ikke våpen som er problemet. Dette handler om mental helse – på høyeste nivå. Det er slik jeg ser det. Dette er en hendelse som bare er svært. svært trist, sa USAs president Donald Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt