Trump om Peña: – Han har et problem

– Mexicos president Enrique Peña Nieto har et problem, narkokartellene, sier USAs president Donald Trump i et nytt intervju. Samtidig kritiserer han delstaten California som ikke vil følge innreiseforbudet til presidenten.

Trump Donald Trump

Mexico trenger hjelp i krigen mot narkotika, mener USAs president Donald Trump.

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Det er i et intervju med TV-kanalen Fox News at Donald Trump svarte på spørsmål om en telefonsamtale presidenten hadde med sin meksikanske motpart.

I telefonsamtalen med Nieto skal Trump ha foreslått å sende amerikanske militærstyrker til Mexico for å bekjempe narkotikakartellene.

– Vi har et veldig godt forhold

– Han har et problem med narkotikakartellene og kan trenge USAs hjelp, sier Trump til TV-verten Bill O'Reilly.

Mexico Trump

Mexicos president Peña Nieto blir beskrevet som en god mann, av USAs president.

Foto: Marco Ugarte / AP

Til Fox News sier presidenten at Enrique Peña Nieto er en «veldig god mann», og at de to har et «veldig godt forhold».

– Jeg har lyst til å hjelpe han med narkotikaproblemet. Vi må hindre at narkotika kommer inn i landet vårt. Hvis han ikke kan håndtere dette kan det hende han trenger hjelp, sier Trump.

Donald Trump har gjentatte ganger lovet å bygge en mur mot Mexico, dette løftet gjentok han i intervjuet med Fox News. Han lovet også å reforhandle handelsavtalen NAFTA.

– Jeg skal putte inn en ny «F» i NAFTA. Akkurat nå er det frihandel, jeg skal innføre «fair trade» (rettferdig handel) også, fordi den er ikke rettferdig slik den er nå, sier presidenten.

MEXICO-US-BORDER

Langs USAs sørlige grense skal det bygges en mur, blant annet for å hindre narkotika å komme inn til USA.

Foto: MARIO VAZQUEZ / AFP

Trump: – Latterlig!

Presidenten kritiserte også et forslag fra myndighetene i delstaten California. Forslaget går ut på å gjøre delstaten til en såkalt fristat som vil nekte det lokale politiet å samarbeide med utlendingsmyndighetene på bakgrunn av innreiseforbudet Trump ønsker å gjeninnføre.

– Jeg syns det er latterlig. Jeg skal fortelle deg en ting, disse byene har mange problemer. Det er enormt med kriminalitet. Mange mennesker er enige med meg, sier presidenten.

Ifølge Trump er tilstanden i delstaten på mange måter ute av kontroll:

– Folk forlater California og drar til Texas eller andre steder som blir drevet på en annen måte, men vi får se hva som skjer.

– Obama liker meg

I intervjuet snakket også presidenten om sin forgjenger, Barack Obama,

TOPSHOT-US-POLITICS-OBAMA

Donald Trump og Barack Obama hadde en god tone før innsettelsen av førstnevnte.

Foto: JIM WATSON / AFP

– Jeg vet ikke om han vil innrømme dette, men han liker meg. Jeg kan føle det på meg. Det er det jeg gjør i livet, det er bare sånn jeg er, forteller presidenten.

Trump erkjenner i intervjuet at han og Obama sa forferdelige ting om hverandre under valgkampen.

– Vi sa noen forferdelige ting om hverandre, så setter vi oss i bilen på vei til min innsettelse og vi snakker ikke om det en gang. Politikk er fantastisk, sier Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt