NRK Meny
Normal

Trump om forliket: – Det eneste dumme med å vinne valget

Donald Trump må betale over 200 millioner kroner til misfornøyde kunder av Trump University. Nå kommenterer han saken på Twitter.

Trump gir tommel opp

Donald Trump har inngått forlik med kunder av undervisningsopplegget Trump University.

Foto: MARK WILSON / Afp

Det ble fredag kjent at Donald Trump, USAs neste president, har inngått forlik i søksmålet knyttet til Trump University. Forliket inkluderer at han betaler over 200 millioner kroner til tidligere kunder av undervisningsopplegget.

Nå kommenterer Trump, som i en årrekke har skrytt av at han aldri inngår forlik, saken på Twitter.

– Jeg inngikk forlik mot en liten brøkdel av den potensielle belønningen, fordi jeg som president må fokusere på landet, skriver han i en Twitter-melding, og følger opp i en ny:

– Den ENESTE dumme med å vinne presidentembetet, er at jeg ikke får tid til å gjennomføre en lang, men seirende rettssak. Synd!

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Oppsiktsvekkende retrett

Eric Schneiderman, lederen for delstatens statsadvokatembete, omtalte fredag forliket som en «oppsiktsvekkende retrett av Donald Trump og en stor seier for de over 6.000 ofrene for hans falske universitet».

Forliket omfatter to gruppesøksmål og en sivilsak reist av delstaten. I tillegg til erstatninger til de tidligere studentene, omfatter summen også 1 million dollar i bot.

Trump skulle etter planen ha møtt i retten i forbindelse med gruppesøksmålet den 28. november.

Den påtroppende presidenten er midt i et hektisk arbeid med å få en regjering på plass foran maktovertakelsen den 20. januar, og hans advokater forsøkte å få rettsbehandlingen utsatt.

Søksmålet ble innlevert i 2010 på vegne av en gruppe personer som hevder at Trump University, som ikke hadde akkreditering som utdanningsinstitusjon, tilbød seminarer og undervisning rundt omkring i landet som i form og innhold lignet på informasjonsreklame, der folk ble presset til å betale opptil 35.000 dollar for rådgivningstjenester.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt