Trump og Clinton avlyser besøk til Charlotte

Ordføreren i Charlotte ba de amerikanske presidentkandidatene utsette besøkene til byen, som har vært preget av store demonstrasjoner og opptøyer de siste dagene.

Clinton og Trump

DROPPER: Ifølge CNN hadde både Hillary Clinton og Donald Trump planlagt besøk til Charlotte i løpet av de kommende dagene, men har endret planene etter at byens ordfører ba dem om det.

Foto: JIM URQUHART / Reuters

Ordfører Jennifer Roberts, som selv er demokrat, gikk offentlig ut fredag og ba Hillary Clinton og Donald Trump om å droppe deres planlagte besøk til Charlotte i Nord-Carolina av sikkerhetshensyn.

Clinton hadde da kunngjort at hun ville besøke Charlotte på søndag.

CNN: Trump kritiserte Clinton – avlyser selv besøk

Et besøk av de amerikanske presidentkandidatene ville kreve et betydelig sikkerhetsopplegg fra allerede hardt prøvede politifolk, mener Roberts.

– Jeg har også fått beskjed om at Trump skal komme til uken. Vi setter pris på presidentkandidatenes støtte, og vi setter pris på at de bryr seg om Charlotte. Men akkurat nå er våre sikkerhetsressurser veldig presset og jobber døgnet rundt. Hvis det er mulig å utsette disse besøkene, slik at vi kan få byen vår tilbake til normaltilstand, hadde det vært best, sa Roberts til CNN.

Clinton har nå opplyst at hun utsetter besøket sitt en uke, til 2. oktober.

Donald Trump har på Twitter kritisert Clinton for «dårlig dømmekraft» etter at hun hadde annonsert at hun ville dra til Charlotte.

Laster Twitter-innhold

Ifølge CNN opplyser imidlertid ansatte i Trumps valgkampapparat at også han dropper et planlagt besøk til Charlotte neste uke.

I en pressemelding fra National Football League (NFL) heter det at de vil gjennomføre søndagens kamp mellom Carolina Panthers og Minnesota Vikings i Charlotte som planlagt, men at de vil følge nøye med på situasjonen i byen.

Demonstranter krever at politiets video etter drapet i Charlotte offentliggjøres

DEMONSTRERER: Også på fredag, for fjerde dag på rad, demonstrerte folk i Charlottes gater og krevde at politiet offentliggjør videoen av drapet på Keith Lamont Scott.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Fortsetter demonstrasjonene

Roberts har innført portforbud i byen etter store demonstrasjoner etter at en svart mann, Keith Lamont Scott, ble skutt og drept av politiet i Charlotte.

Demonstrantene har imidlertid trosset portforbudet. Også fredag, for fjerde dag på rad, demonstrerte folk i gatene med paroler som krever at politiets video fra hendelsen blir offentliggjort, noe også Hillary Clinton har tatt til orde for.

Laster Twitter-innhold

I går ble en video som kona til Scott filmet, offentliggjort.

På opptaket hører man politiet flere ganger rope til Scott at han må kaste fra seg våpenet, samtidig som Scotts kone gjentatte ganger roper til politifolkene at ektemannen er ubevæpnet og at de ikke må skyte ham.

Det kommer ikke fram av opptaket hvorvidt Scott var bevæpnet eller ikke. Videoen viser heller ikke selve drapet, men man kan tydelig høre flere skudd.

US-POLICE-SHOOTING-PROTESTS-VIDEO
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt