Hopp til innhold

Trump nektet å love å godta valgresultatet

Donald Trump nektet under nattens presidentdebatt å love å godta valgresultatet dersom han taper valget.

Donald Trump nektet i nattens debatt å love å godta valgresultatet dersom han taper valget. På direkte spørsmål sa han at han først vil si om han godtar resultatet etter valget. Trump sa også at Clinton ikke burde fått stille til valg i det hele tatt.

Se Trump svare på om han vil akseptere nederlaget om han taper valget.

Laster innhold, vennligst vent..

Trump fikk direkte spørsmål fra programleder Chris Wallace om han ville godta valgresultatet.

– Det vil jeg se på når den tid kommer. Det jeg har sett er så ille, svarte Trump som tidligere har anklaget Clinton for å ha «rigget» valget.

Trumps uttalelser kom til tross for at hans visepresidentkandidat Mike Pence tidligere hadde sagt at de vil godta resultatet uansett utfall.

Hun svarte at hun var forferdet over at Trump ikke ville følge det som var alminnelige demokratiske regler i USA.

– Hvis Donald skal sutre før spillet i det hele tatt er over, har han ikke det som skal til for å gjøre jobben, sa Clinton.

Trump anklaget også Hillary Clinton og president Barack Obama for å betale folk 1500 dollar for å gå til voldelige angrep mot et av hans valgmøter i Chicago.

Donald Trump anklaget Hillary Clinton og president Barack Obama for å betale folk 1500 dollar for å gå til voldelige angrep mot et av hans valgmøter i Chicago. Anklagene kom under delen av debatten som handlet om hvem som var best skikket.

Se Trump anklage Clinton

Mer debatt om politikk

Anklagene rundt valgkampen var blant de stedene der temperaturen steg mellom de to kandidatene.

Til tross for at den fiendtlige stemningen mellom de to handlet mer av debatten om politisk uenighet enn ved de to tidligere debattene.

Debatten åpnet spørsmål om utnevnelsen av nye dommere til nye dommere, en diskusjon som i praksis handler mye om abort- og våpenlover.

– Domstolen må stå på folks side og ha mot til å stå imot makten. Den må sikre rettigheter for kvinner, kjønnsminoriteter og arbeidere, sa Clinton, mens Trump lovte å utnevne dommere som var abortmotstandere.

Også i temaene som handlet om innvandring og økonomi gjentok kandidatene kjente standpunkter, samtidig som debatten handlet mer om politisk innhold enn om personangrep.

Håndhilste ikke

Malik Obama

President Barack Obamas halvbror, Malik Obama, var i salen som en av Donald Trumps gjester.

Foto: Drew Angerer / Afp

Forholdet mellom de to kom tydelig frem allerede før første ord var sagt da de kom ut på scenen og ikke tok hverandre i hånden før debatten startet.

Også mellom to kandidatenes familier var stemningen tydelig kaldere enn under de tidlige debattene.

I motsetning til tidligere kom familiene inn i salen fra hver sin inngang og hilste ikke på hverandre før de satte seg ned.

Trump fikk under debatten direkte spørsmål om anklagene om at han har antastet kvinner, benektet Trump alt og antydet at Clinton sto bak angrepene.

Hillary Clinton kalte Donald Trump for «Putins nikkedukke» under nattens presidentdebatt. Hun kom med uttalelsen etter at Trump sa at den russiske presidenten ikke hadde noe respekt for Clinton.

Se ordvekslingen om Putin.

Kalte Trump «Putins nikkedukke»

Et av nattens hardeste ordvekslinger kom da Clinton angrep Trump i en del av debatten der de diskuterte forholdet til Russland.

Hun sa at Trump hadde nektet å fordømme president Vladimir Putin og Russland for dataangrep på USA og demokratenes valgkampdebatt.

– Han vil heller tro på Vladimir Putin enn militære og etterretningsfolk som har avlagt ed på å forsvare oss, sa Clinton.

Trump avviste at han sto Russland nær, men sa at han ville ha et bedre forhold til Russland om han ble president enn det Clinton ville.

– Han har sagt pene ting om meg. Han har ikke respekt for henne, han har ingen respekt for presidenten og det betyr at vi er i alvorlig trøbbel, sa Trump.

Det førte til at Clinton svarte at det er fordi «han heller vil ha en nikkedukke som president for USA».

Selve presidentvalget går av stabelen tirsdag 8. november.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt