Soldatenke skuffet og sint etter samtale med Trump

Soldatenke Myesiha Johnson sier president Trump ikke husket navnet på ektemannen under en kondolansetelefon. Donald Trump nekter og sier han aldri nølte med å si navnet.

Funeral for Sgt. La David Johnson, who was killed in Niger

Her er Myesiha Johnson fotografert under løytnant David Johnsons begravelse.

Foto: Gaston De Cardenas / AFP

I et intervju på Good Morning America uttrykte enken etter løytnant David Johnson sin frustrasjon og skuffelse over telefonsamtalen med Donald Trump.

Hun forteller at presidenten sa at mannen hennes mest sannsynlig «visste hva han gikk til, men at det gjør vondt likevel».

– Det fikk meg til å gråte. Jeg ble veldig sint av tonen i stemmen hans, og hvordan han sa det, forteller hun.

Johnson

Myesiha Johnson kysser kisten til sin døde mann, løytnant David Johnson.

Foto: Gaston De Cardenas / AFP

– Og så hørte jeg at han nølte med å si navnet på mannen min, og det såret aller mest. Hvis mannen min kjempet og risikerte livet sitt for landet, hvorfor husker du da ikke navnet hans?

– Det gjorde at jeg ble enda mer lei meg og begynte å gråte mer. For mannen min var en fantastisk person, sier hun.

Johnson var på vei til flyplassen i Miami for å ta imot liket av sin ektemann da president Donald Trump ringte henne.

Støtter Federica Wilson

Johnson støtter kongressmedlem Federica Wilson som overhørte telefonsamtalen og hevdet at presidentens ord hadde forverret situasjonen.

– Du sier ikke slikt til en 23 år gammel kvinne som har to barn og er gravid med det tredje. Du er USAs president. Du sier «jeg er så lei meg. Din mann var en helt». Han var ufølsom og fikk henne til å gråte, sa Wilson.

La David Johnson

Løytnant David T. Johnson var bare 25 år da han ble drept i et bakholdsangrep i Niger 4. oktober.

Foto: AFP

Hun fikk svar fra Trump i form av en Tweet, hvor han hevder at den demokratiske kongressrepresentanten har fabrikkert utsagnet, og at han har vitner på det.

Også soldatens stemor, Cowanda Jones-Johnson, har reagert sterkt på presidentens ordbruk.

– Trump viste manglende respekt ikke bare for min sønn, men også for meg og min familie, sa soldatens mor, Cowanda Jones-Johnson.

Frarådet Trump fra å ringe pårørende

Trumps stabssjef John Kelly, som selv mistet sin egen sønn Robert i Afghanistan i 2010, uttalte under en pressekonferanse at han var rystet over at et kongressmedlem hadde lyttet på en slik samtale. Og mente Wilson opptrådte egoistisk da hun gav en rekke intervjuer om telefonsamtalen hun hadde overhørt.

Videre frarådet han presidenten fra å ringe til pårørende.

– De viktigste telefonsamtalene vi fikk, var fra vennene til sønnen vår som var sammen med ham i Afghanistan. Det er ikke den samtalen familien venter på, sa han.

Nekter for å ha glemt navnet

Selv hevder Trump at han hadde en hyggelig samtale med enken, og at han aldri nølte med å si navnet på ektemannen.

Laster Twitter-innhold

– Jeg hadde en svært respektfull samtale med enken etter sersjant David Johnson, og sa navnet hans fra begynnelsen, uten nøling, skriver Trump i en Twittermelding.

Johnson og tre andre amerikanske spesialsoldater ble drept av radikale islamister i et bakholdsangrep i Niger 4. oktober.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt