Trump: – Vi trenger veldig, veldig sterkt lederskap

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump sier han ikke er klar til å støtte Paul Ryan og John McCain, som stiller til gjenvalg i partiet.

USA-ELECTION/TRUMP

Trump nekter å støtte to av de mest kjente republikanske profilene. Begge to har ved flere anledninger kritisert Trump sine uttalelser. Nå gir mangemilliardæren støtte til deres motkandidater.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

I et intervju med Washington Post bruker Trump de samme ordene som Ryan, lederen av Representantenes hus, selv brukte om Trump da det i vår ble tydelig at han kom til å bli Det republikanske partiets presidentkandidat.

– Jeg er ikke der ennå, sier Trump på spørsmål om han vil støtte Ryan i nominasjonsvalget neste uke. Samtidig innrømmer han at han «vurderer det nøye».

– Jeg liker Paul, men dette er fryktelige tider for landet vårt. Vi trenger veldig, veldig sterkt lederskap. Og jeg er bare ikke der helt ennå.

At Trump velger å ikke støtte Ryan og McCain er et klart tegn på at Det republikanske partiet ikke er samlet etter landsmøtet, skriver New York Times.

Heller Trump enn en demokrat

Paul Ryan fra talerstolen

Ryan har ved flere anledninger måttet kritisere Trumps uttalelser. Spesielt har han måtte ta avstand fra Trumps kommentarer om muslimer.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / Afp

Tidligere i uken ytret Trump varme ord om Ryans motkandidat i valget, Paul Nehlen. Den kontroversielle presidentkandidaten hevder Ryan har bedt om hans støtte, men dette avvises av Ryans talsperson Zack Roday.

– Verken Ryan eller noen i teamet hans har noen gang bedt om Donald Trumps støtte. Og vi er uansett trygge på seier neste uke, sier Roday.

Lederen av Representantenes hus i Kongressen har flere ganger uttalt at Trump ikke er «hans type konservativ», men at han heller vil støtte Trump enn å se enda en demokrat i Det hvite hus.

– Han skulle ha gjort en bedre jobb

Senator John McCain besøker et flyktningesenter i Serbia

John McCain blir av mange regnet som en krigshelt og er svært populær i Det republikanske partiet.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Uenigheten understreker problemene i alliansen mellom Trump og flere av de sentrale og etablerte politikerne i Det republikanske partiet. Heller ikke senator John McCain, som var Republikanernes presidentkandidat i 2008, kan vente seg støtte fra Trump i det kommende nominasjonsvalget.

– Jeg har aldri vært «der» med John McCain, for jeg har alltid følt at han skulle ha gjort en bedre jobb for krigsveteranene, sier Trump til Washington Post.

Ved flere anledninger har McCain kritisert Trump for upatriotiske uttalelser, McCain reagerte spesielt sterkt på uttalelsene til mangemilliardæren mot Khizr og Ghazala Khan.

– Trump har ingen fri adgang til å vanære de beste blant oss, sa den tidligere presidentkandidaten etter Trumps uttalelser skriver CNN.

McCain kritiserer Trump ytterligere

Etter uttalelsene til Trump om Khan-familien sendte McCain ut en uttalelsen hvor han takket familien for å ha kommet til USA og at landet var bedre på grunn av dem, skriver CNN.

– Deres sønn var det beste av Amerika, og minnet om hans offer vil gjøre oss til en bedre nasjon – og han vil aldri bli glemt, skrev McCain.

Senatoren har i over et år bedt Trump om å beklage for uttalelsen om at han «foretrekker soldater som ikke ble fanget». En referanse til McCain som under Vietnamkrigen ble fanget. Trump har hittil ikke beklaget uttalelsene, skriver The Guardian.

Når babyen først startet å skrike, virket det å være helt greit Donald Trump. Men da tulla han bare. – Jeg tror faktisk hun trodde at jeg elsker å ha en skrikende baby mens jeg taler! Sa han etter å ha bedt moren om å fjerne ungen. Dette skjedde under en kampanjetale i Virginia.

VIDEO: Under tirsdagens tale i Virginia ble en gråtende baby for mye for Donald Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt