217 Trump-motstandere arrestert

Politiet brukte tåregass og pågrep over 217 demonstranter i Washington D.C., der folk knuste ruter og rev ned gjenstander mens Donald Trump ble tatt i ed som president.

Peter Newsham

– Vi ønsker folk velkommen til byen vår for å demonstrere fredelig, men hvis kommer hit for å bryte loven, så må vi arrestere deg, sier politisjef Peter Newsham.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

I Washington D. C.s gater gikk mange maskerte demonstranter gjennom gatene både før og etter seremonien. Noen av dem knuste ruter og rev ned søppelkasser og andre gjenstander.

Politisjef Peter Newsham sier til NRK at de har pågrepet 127 demonstranter i forbindelse med presidentinnsettelsen fredag.

– Vi har hatt noen sammenstøt, men alt i alt så har det gått veldig bra, oppsummerer Newsham.

Seks polititjenestemenn ble skadet under demonstrasjonene. Tre av dem ble truffet av gjenstander som ble kastet mot dem.

– Vi ønsker folk velkommen til byen vår for å demonstrere fredelig, men hvis kommer hit for å bryte loven, så må vi arrestere deg, legger politisjefen til.

Protesters And Trump Supporters Gather In D.C. For Donald Trump Inauguration

En limousin ble satt i brann.

Foto: Spencer Platt / AFP

Rolig på selve seremonien

«Gjør rasister redde igjen» sto det på en av plakatene de hadde med seg – fritt etter Trumps slagord «Make America great again».

På Capitol Hill, der innsettelsesseremonien fant sted, gikk det imidlertid rolig for seg.

– Vi kan ikke se noe av demonstrasjonene, vi ser bare folkehavet og dignitærene som tar plass. Det er mye politi og kontroller, sa NRK-korrespondent Gro Holm fra Capitol Hill.

Opptøyene forstyrret heller ikke kortesjen som kjørte Donald Trump og Barack Obama til Capitol Hill. Den fire kilometer lange kortesjen gikk bak store sikkerhetsgjerder i den amerikanske hovedstaden.

Over 90 personer har blitt arrestert etter opptøyer i gatene i Washington i forbindelse med innsettelsen av Donald Trump. Politiet har tatt i bruk pepperspray og elektrosjokkvåpen mot aktivistene.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt