Trump mer populær blant sine egne etter twitterfeide

Den første meningsmålingen som er tatt opp etter at president Donald Trump ba fire kongresskvinner «dra tilbake dit de kom fra», viser at han har økt oppslutningen blant republikanske velgere.

President Donald Trump under et regjeringsmøte tirsdag i denne uken.

President Donald Trump under et regjeringsmøte tirsdag i denne uken.

Foto: Alex Brandon / AP

Nettostøtten til president Trump økte til 72 prosent blant medlemmer av Det republikanske partiet i en måling Ipsos har gjort for Reuters.

Målingen er tatt opp mandag og tirsdag i denne uken, etter at Trump søndag angrep fire demokratiske kongresskvinner på Twitter.

Støtten til Trump fra republikanske velgere har steget med fem prosentpoeng siden tilsvarende måling i forrige uke – altså før twitterfeiden.

Totalt blant velgerne var det ingen endring i Trumps oppslutning fra forrige uke. 41 prosent sier at de er fornøyd med jobben han gjør, mot 55 som sier seg misfornøyd.

– Ikke kontroversielt blant republikanerne

Professor i statsvitenskap ved universitetet i Michigan, Vincent Hutchings, mener at selv om demokrater og uavhengige mener Trumps tweet er rasistiske, hører republikanere et annet budskap.

– For republikanere, sier Trump ganske enkelt; «Hei, hvis du ikke liker Amerika, kan du dra», sier han.

– Det er ikke kontroversielt i det hele tatt. Hvis du allerede støtter Trump, er det lett å tolke kommentarene hans på den måten, fortsetter Hutchings.

Professoren mener at ved å kritisere venstrevridde medlemmer av Representantenes hus, gjør Trump akkurat de republikanerne ønsker at han skal gjøre.

Trumps første tweet der han angrep de fire kongresskvinnene:

Laster Twitter-innhold

Ble fordømt i Representantenes hus

Representantenes hus fordømte tirsdag kveld det de kaller president Donald Trumps rasistiske tvitring mot fire kvinnelige kongressrepresentanter, skriver NTB.

Blant dem som stemte for resolusjonen, var fire republikanere og en uavhengig som sluttet seg til alle de 235 demokratene, mens alle som stemte imot, var republikanere.

I resolusjonen heter det at «de rasistiske kommentarene legitimerer og øker frykten og hatet mot nye amerikanere og fargede». Den kritiserer også presidenten for å kalle immigranter og asylsøkere en invasjon.

Startet med intern demokratisk strid

Twitterstriden startet med en intern strid i Det demokratiske partiet, de unge og nyvalgte kvinnelige demokratene Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley forrige uke la fram en egen plan for finansiering av en grenseløsning ved Mexico

De ble avfeid av den demokratiske lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, som ønsket støtte til sitt eget forslag.

– Disse menneskene har sin publikumsgreie og sin twitterverden, men de mangler en faktisk base, sa Pelosi.

– Det du kaller en «publikumsgreier» kalles folkets mening. Og det å kunne påvirke meninger er måten å få til endringer på, tvitret Ocasio-Cortez tilbake.

Laster Twitter-innhold

Striden blant demokratene startet onsdag i forrige uke, men fikk først stor oppmerksomhet etter at presidenten kastet seg inn i striden på søndag.

Mandag trappet så Trump opp ordkrigen ytterligere ved blant annet å skrive at: «Dette er folk som hater landet vårt».

SISTE NYTT

Siste nytt