– Må partiet være samlet? Jeg mener ikke det

Donald Trump heller kaldt vann i blodet på de som mener at det republikanske partiet må stå samlet for å gå seirende ut av presidentvalget i november.

USA-ELECTION/TRUMP

MISTER STØTTESPILLERE: – Jeg tror det hadde vært bedre om vi var samlet, Men jeg mener ikke at partiet faktisk må være samlet i tradisjonell betydning, sier Donald Trump.

Foto: STRINGER / Reuters

En økende andel republikanere – blant andre Mitt Romney og Bush-familien – har gjort det klart at de ikke kommer til å støtte Trumps forsøk på å bli USAs neste president.

Dersom han blir partiets kandidat til valget, står mangemilliardæren trolig overfor en tøff kamp for å slå Demokratenes sannsynlige kandidat Hillary Clinton.

Trumps brannfakkel er at han tror han kan vinne uten støtte fra de sentrale skikkelsene i Det republikanske partiet.

– Må partiet være samlet? Jeg mener faktisk ikke det. Jeg er veldig annerledes enn alle andre, kanskje, som har forsøkt å bli president, sier Trump i et intervju med ABC News.

Jeg er veldig annerledes enn alle andre, kanskje, som har forsøkt å bli president

Donald Trump, republikansk presidentkandidat
Laster Twitter-innhold

– Trump mangler karakterstyrke

Jeb Bush, som tidligere i år måtte gi tapt for Trump nominasjonskampen, vil hverken stemme på Trump eller Clinton.

– Trump har ikke vist nok respekt for Grunnloven, og at han er ikke konsekvent konservativ, skriver Bush på sin Facebook-profil.

Bush mener Trump mangler de personlige egenskapene som skal til for å håndtere presidentembetet de neste fire årene.

– Trump har ikke vist den type temperament, ydmykhet og karakterstyrke som er nødvendig for å håndtere uventede utfordringer som vil påvirke vår nasjon de neste fire årene, mener Jeb Bush.

Trump har ikke vist den type temperament, ydmykhet og karakterstyrke som er nødvendig

Jeb Bush, tidligere republikansk presidentkandidat
GOP 2016 Campaign Bush Jeb Bush

REFSER TRUMP: – Trump har ikke vist nok respekt for Grunnloven, og at han er ikke konsekvent konservativ, mener Jeb Bush.

Foto: Matt Rourke / Ap

Flere sitter på gjerdet

Republikanernes fremste leder i Kongressen, Paul Ryan, vil inntil videre ikke støtte presidentkandidat Donald Trump.

– Jeg er ikke rede til å gjøre det ennå, sa Ryan til TV-stasjonen CNN torsdag. Han håper likevel å kunne gi sin støtte til Trump på et senere tidspunkt. Men da må eiendomsmogulen vise at han klarer å samle Det republikanske partiet.

Laster Twitter-innhold

Ifølge avisen Texas Tribune vil heller ikke George W. Bushs far, ekspresident George H.W. Bush, støtte Trump eller delta på landsmøtet

Tea Party-favoritten, senator Ben Sasse fra Nebraska, har også gjort det klart at han ikke vil stemme på Trump.

Jeg kommer til å ta millioner av stemmer fra Demokratene

Donald Trump, republikansk presidentkanidat

Vil stjele Sanders-velgere

Trump mener han appellerer til velgere på begge sider av den amerikanske politikken.

– Jeg kommer til å ta millioner av stemmer fra Demokratene. Jeg kommer til å få Bernie Sanders' folk til å stemme, fordi de liker meg når det kommer til handel, hevder han.

Som ventet hadde president Obama det morsomt på Donald Trumps bekostning under korrespondentmiddagen i Washington i går.

Kilder i Trumps valgkampteam sier de vil møte med partiets nasjonalkomité for å samles om en pengeinnsamling som vil sikre Trumps valgkamp.

– Jeg tror det hadde vært bedre om vi var samlet. Det ville vært noe bra ved det. Men jeg mener ikke at partiet faktisk må være samlet i tradisjonell betydning, er budskapet fra Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt