Trump-medarbeider innrømmer taletabbe

En av Donald Trumps medarbeidere beklager at hun ikke sjekket hvor lik talen til Melania Trump var den Michelle Obama holdt for åtte år siden. Trump har allerede benyttet anledningen til å angripe kritikerne på Twitter.

SoMe-video av talene til Michelle Obama og Melania Trump

SE, SÅ LIKE: Store deler av talen Donald Trumps kone, Melania Trump, holdt på Republikanernes landsmøte er til forveksling lik talen til Michelle Obama.

– Dette var min tabbe, og jeg føler meg forferdelig for kaoset jeg har forårsaket. Det var ikke meningen å forårsake noen skade, skriver Meredith McIver i en uttalelse publisert på hjemmesidene til republikanernes presidentkandidat.

McIver er en av skribentene tilknyttet Trump Organization, selskapet som eies av republikanernes presidentkandidat Donald Trump. Hun tok onsdag på seg ansvaret for å ha skrevet den mye omdiskuterte talen Trumps kone, Melania Trump, holdt tidligere denne uken.

Det skapte oppstandelse i amerikanske medier da det ble avdekket at Melanias tale var til forveksling lik den Michelle Obama holdt under Demokratenes landsmøte for åtte år siden.

Melania Trump

PLAGIAT: Donald Trumps kone Melania Trump har blitt beskyldt for plagiat etter talen hun holdt på Rebulikanernes landsmøte.

Foto: ALEX WONG / AFP

– Sjekket ikke Michelles taler

Ifølge nyhetsbyrået AP beklager Meredith McIver at hun brukte de aktuelle passasjene uten å sjekke hvor like de var passasjene Michelle Obama leverte i 2008.

Ifølge McIver har Melania «alltid likt» nåværende presidenfrue Michelle Obama. McIvers forklaring på hvordan tabben kunne skje, er at Melania Trump skal ha «lest opp noen passasjer» fra Michelle Obamas tale over telefonen. Dette som eksempler på hva Trumps kone ville fortelle Republikanernes landsmøte mandag.

– Jeg skrev dem ned, og tok med noen av passasjene i det utkastet som endte opp som den endelige talen. Jeg sjekket ikke Michelle Obamas taler, sier McIver i uttalelsen.

Donald Trump

TOMMEL OPP: Donald Trump skal ha nektet å godta oppsigelsen fra taleskriver Meredith McIver.

Foto: J. Scott Applewhite / Ap

Tilgivende, men fortsatt sint

Plagiatanklagene har fullstendig dominert mediedekningen av Republikanernes landsmøte, som startet mandag i Cleveland i delstaten Ohio. Trumps stab har inntil i dag avvist alle anklager om plagiat og sier likhetene mellom de to talene var tilfeldig.

McIver skal ifølge AP ha levert sin oppsigelse til Trump. Dette skal imidlertid republikanernes ha sagt nei til.

Ifølge uttalelsen fra Trump-leiren skal republikanernes presidentkandidat ha vært i det tilgivende hjørnet, og sagt til McIver at «folk gjør uskyldige feil».

Trump er imidlerid kjent for å være hard i klypa mot politiske motstandere og kritikere. Kort tid før McIvers uttalelse benyttet han anledningen til å lange ut mot amerikanske journalister på sin Twitter-konto.

«Mediene har brukt mer tid på å gjøre en rettsmedisinsk undersøkelse av Melanias tale, enn det FBI brukte på å undersøke Hillarys e-poster».

Trump sikter til at det tidligere denne måneden ble klart at Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton ikke blir tiltalt for å ha sendt flere e-poster med sensitivt innhold fra en privat e-postkonto da hun var utenriksminister i perioden 2009 til 2013.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt