Trump med overgrepsanklager – Clinton-leiren mener han er desperat

ST. LOUIS (NRK): Clintons valgkampstab mener Donald Trump er desperat etter at han tok med en kvinne som hevder Bill Clinton voldtok henne, til debatten i Missouri.

Donald Trump samlet kvinner med anklager mot Clinton før debatten som holdes natt til mandag, norsk tid. Trump introduserte kvinnene i panelet, men nektet å svare da fremmøtte journalister spurte ham om de kvinnenedsettende uttalelsene i en video fra 2005.

VIDEO: Trump samlet fire kvinner som støtter ham før debatten søndag.

– Jeg tror han selv skjønner at dette er et desperat trekk, sier Clintons kommunikasjonssjef Jennifer Palmieri til NRK etter debatten i St. Louis.

Gro Holm

I USA: NRKs korrespondent Gro Holm.

Foto: NRK

Halvannen time før debatten overrasket Trump med en pressekonferanse med fire kvinnelige støttespillere, tilsynelatende som et svar på kritikken etter at en video fra 2005 med nedsettende kommentarer om kvinner ble kjent.

Pressekonferansen varte i snaut tre minutter, og Trump sa selv nesten ikke et ord. Han sendte hele seansen direkte på sin Facebook-side.

– Jeg vet ikke om han har skjønt at han ikke har noe å tape lenger, eller om det er andre grunner til at han fortsetter dette kappløpet mot bunnen, sier Palmieri.

Angrep Clinton

En av de fire kvinnene Trump tok med seg, er Juanita Broaddrick, som i 1999 anmeldte Bill Clinton for voldtekt på 1970-tallet.

– Handling sier mer enn ord. Trump har sagt noen dumme ord, men Bill Clinton voldtok meg og Hillary Clinton truet meg. Jeg mener det ikke kan sammenlignes, sa hun på pressekonferansen.

Med seg på pressekonferansen hadde hun Kathy Shelton, som var offer i en voldtektssak der Hillary Clinton var tiltaltes forsvarsadvokat.

– Som tolvåring gjorde Hillary noe mot meg som man ikke gjør mot tolvåringer. Da hun ble spurt om hva som skjedde, lo hun av det, sa Shelton under pressekonferansen.

Trumps pressekonferanse

Trump sammen med Juanita Broaddrick (t.v.), Kathy Shelton og Paula Jones under pressekonferanse.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Føler seg ikke brukt

Shelton sier hun ikke føler seg brukt av Trump i et politisk spill etter pressekonferansen.

Kelyanne Conway

Trumps kampanjesjef Kellyanne Conway.

Foto: Will Montague / NRK

– Ikke i det hele tatt. I så fall ville jeg ikke vært her, sier hun til NRK.

– Vi er enig med Hillary Clinton i at ofre for seksuelle overgrep må bli hørt og trodd på. De ønsket å fortelle sin historie, forklarer Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway til NRK.

Gråt for Trump

Pressekonferansen, som varte i snaut tre minutter, ble blant annet sendt direkte på Trumps egen Facebook-side halvannet time før nattens debatt.

– Jeg er her for å støtte Trump, fordi han vil gjøre USA stort igjen. Jeg mener alle andre bør stemme på ham også. Han er et godt menneske, ikke slik som Hillary, sa Paula Jones på pressekonferansen.

– Jeg gråt da jeg hørte Trump si at han skulle gjøre USA stort igjen. USA er verdens beste land. Vi kan gjøre og oppnå hva som helst. Vi kan få fred på jorden, sa Katheleen Willy.

– Krampetrekning

Hillary Clintons valgkampstab kaller pressekonferansen en krampetrekning fra Donald Trump.

– Vi er ikke overrasket over at Donald Trump fortsetter sitt destruktive kappløp mot bunnen. Hillary Clinton forstår muligehten denne debatten er til å snakke med velgere på scenen om spørsmål som angår dem, og dette stuntet endrer ikke på det, sier Clintons kommunikasjonssjef Jennifer Palmieri.

Laster Twitter-innhold

Donald Trump møter Hillary Clinton til duell klokken 3 i natt. Debatten kan du følge på NRK1 og her på NRK.no.

SISTE NYTT

Siste nytt