Trump lover slutt på «krigen mot jul»

Donald Trump lovet en slutt på kneblingen av prester og krigen mot jul da han talte til konservative kristne i Washington. Organisasjonen omtales som en hatgruppe.

Donald Trump

Donald Trump er den første sittende presidenten som har talt på konferansen til Values Voter Summit. Talerlista inneholdt også Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon.

Foto: Yuri Gripas / Reuters

Donald Trump ble natt til lørdag den første sittende amerikanske presidenten til å tale på den kristenkonservative konferansen Values Voter Summit.

Konferansen arrangeres av organisasjonen Family Research Council, som kjemper for å begrense homofiles rettigheter. De mener også at homofili er unaturlig og helseskadelig, noe det skal ha blitt delt ut brosjyrer om.

Trump høstet applaus og jubel da han snakket om religiøs frihet, tradisjonelle familieverdier og respekt for soldater og flagget.

– Vi vil ikke la regjeringsansatte sensurere prekener eller angripe pastorer, prester eller rabbier. Dette er menneskene vi ønsker å høre fra, og de skal ikke lenger ties i hjel, sa Trump.

Laster Twitter-innhold

– Hatgruppe

Aktivistgruppen Southern Poverty Law Center kategoriserer FRC som en radikal hatgruppe.

«Ved å delta på Values Voter Summit låner president Trump embetets legitimitet til en hatgruppe som demoniserer LHBT-mennesker og jobber for å nekte dem likestilling. Hans opptreden viser at valgkampløftet om å være LHBT-miljøets venn var en løgn. Trangsynthet er ikke en amerikansk verdi,» skriver organisasjonen i en uttalelse.

FRC-leder Tony Perkins har sammenliknet homofil med pedofili, hevdet at det homofile miljøet forsøker å «rekruttere barn» og at Gud sender naturkatastrofer for å straffe homofile.

Huset hans ble totalskadd av flommen i Louisiana i fjor.

Ifølge The Guardian stemte åtte av ti hvite evangelisk kristne på Trump i presidentvalget. Trump benyttet anledningen til å skryte av det regjeringen har oppnådd.

– Siden januar har vi oppfylt løfte etter løfte. Jeg hadde ikke noen tidsplan, men hvis jeg hadde hatt det, ville jeg sagt at vi ligger langt foran skjemaet, sa Trump.

Lover slutt på «krigen mot jul»

Trump erklærte også at det skulle bli slutt på «krigen mot jul», som har vært et tema blant enkelte konservative kommentatorer.

– Når vi nærmer oss slutten av året, nærmer vi oss den vakre juletiden som folk ikke snakker om lenger. De bruker ikke ordet «jul» fordi det ikke er politisk korrekt. Du går på et kjøpesenter, og de sier «godt nyttår» og andre ting. Det er rødt, de har malt det, men de sier ikke... Vel, gjett hva? Vi skal si «god jul» igjen.

Trump benyttet også anledningen til å hylle ofrene for massakren i Las Vegas, brannene i California og orkanene i sørstatene og Karibia.

Han slo samtidig tilbake mot kritikken etter besøket på Puerto Rico.

– Jeg forlot Texas, Florida og Louisiana og dro til Puerto Rico og møtte presidenten på Jomfruøyene. Dette er utrolige mennesker. De har lidd, og vi skal være der. Vi elsker disse menneskene, sa Trump.

Det er Trump som er presidenten på de amerikanske Jomfruøyene. Øygruppa har tilhørt USA siden 1916.

Donald Trump

Donald Trump møtte guvernøren på Jomfruøyene, Kenneth Mapp, da han besøkte Puerto Rico i forrige uke.

Foto: Jonathan Ernst / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt