Hopp til innhold

Trump lover å stille for republikanerne

Den kontroversielle og styrtrike Donald Trump har signert en avtale om ikke å stille som uavhengig presidentkandidat i USA.

Donald Trump lover å samarbeide med Det republikanske partiet

– Jeg vil ikke bli behandlet annerledes, jeg ville bare ha rettferdighet, sa forretningsmannen på en pressekonferanse i Trump Towers i New York City torsdag.

Det mener han nå han har fått. Trump, som fremdeles leder nominasjonskampen med god margin, lover altså lojalitet med Republikanerne i presidentvalgkampen.

Godt nytt

Løftet kommer nok overraskende på noen. For under den republikanske presidentdebatten i starten av august, nektet Trump å utelukke at han kunne stille som uavhengig kandidat hvis han skulle tape nominasjonen.

Mange i det republikanske partiet fryktet det kunne gi dem problemer i kampen om å overta presidentstolen etter Barack Obama.

For milliardæren Trump har vist seg å være svært populær blant mange av partiets velgere. Om han hadde stilt som 3. kandidat mot en republikaner, kunne fort de konservative stemme dele seg, noe som ville gitt demokratene en stor fordel.

Enkelte kommentatorer i USA har likevel spekulert i hvor betydningsfult avtalen egentlig er, siden den ikke er juridisk bindende.

US-DONALD-TRUMP-ADDRESSES-GOP-LINCOLN-DAY-EVENT-IN-MICHIGAN

Presidentkandidat Donald Trump var i hardt vær etter debatten forrige måned. Han ble både beskyldt for sjåvinisme og fikk publikum mot seg da han ikke ville utelukke å stille som kandidat mot partiet.

Foto: BILL PUGLIANO / Afp

– Best hvis jeg vinner

Trump er ikke akkurat kjent for sin beskjedenhet, noe han også viste under pressekonferansen.

– Den beste måten for republikanerne å vinne, er at jeg vinner nominasjonen og går direkte mot hvem nå Demokratene bestemmer seg for å stille med. Derfor har jeg signert denne avtalen, sa han og holdt opp den underskrevne avtalen, til jubel blant publikum.

– Nå lover jeg min lojalitet til det republikanske partiet og verdiene det står for, så vi kan gjøre Amerika stort igjen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt