NRK Meny
Normal

Trump kritiserte henne for å tie – nå svarer Ghazala Khan

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump antydet at Ghazala Khan ikke fikk tale under demokratens landsmøte fordi hennes muslimske ektemann nektet henne. Nå svarer hun Trump.

Khizr Khan

Video: Ghazala Khan stod ved siden av sin mann da han dro frem grunnloven og langet ut mot Donald Trump på demokratenes landsmøte denne uken.

– Trump ønsket å høre fra meg, her er mitt svar, skriver Ghazala Khan i en kronikk i Washington Post i dag.

– Når Donald Trump snakker om islam, så er han uvitende. Han burde studere hva islam handler om og hva som står i koranen. For terrorisme og religion er ikke det samme.

Laster Twitter-innhold

Trump kritiserte kona

Det var under demokratenes landsmøte at hennes manns følelsesladete tale vekket oppsikt, og Trump svarte med å kritisere hans tause kone. Mye av kritikken til ekteparet Khan gikk på Trumps holdninger til amerikanske muslimer.

– Hvis du ser på kona hans, hun står der. Hun hadde ingenting å si. Hun hadde kanskje ikke lov til å si noe, sa den republikanske presidentkandidaten.

Laster Twitter-innhold

– Det er ikke sant at jeg ikke fikk lov til å snakke. Mannen min spurte meg om jeg ville si noe, men jeg klarte ikke. Jeg ønsket ikke å si noe fordi på den måten kunne hele verden se min sorg, skriver hun, og forteller om sin soldatsønn som ble drept i Irak for 12 år siden.

Campaign 2016 Trump Donald Trump

Donald Trump var denne helgen i Colorado og drev valgkamp, og benyttet anledningen til å svare på kritikken om hvor mye og hva han har ofret.

Foto: Brennan Linsley / Ap

– Vet ikke fra ordet betyr

Under sin tale mente Khizir Khan at Trump ikke hadde ofret noe i sitt liv, og Trump svarte i dag på kritikken med å peke på at han hadde ofret mye for å skape arbeidsplasser i USA.

– Jeg har ansatt flere tusen mennesker og sørget for utdannelsen deres, svarte Trump på spørsmålet om hvilke ofre han har gjort for USA.

Det imponerte ikke Ghazala Khan.

– Trump sier han har ofret mye. Han aner ikke engang hva ordet betyr, skriver hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt