Hopp til innhold

Trump hyller Putins lederegenskaper

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump skryter av Russlands president Vladimir Putin og mener russernes leder er en bedre leder enn USAs president Barack Obama.

Donald Trump skryter av Vladimir Putins lederegenskaper.

SKRYTER: Donald Trump skrøt av Russlands president Vladimir Putin da han deltok i NBCs commander-in-chief-forum. Videoen er fra NBC News.

– Sier han flotte ting om meg, sier jeg flotte ting om ham. Det har jeg allerede gjort. Han er virkelig en leder, langt mer enn hva vår president har vært. Putin har veldig sterk kontroll over landet, mens vi er et delt land, sier Donald Trump, ifølge NBC.

Trump, som talte under et TV-sendt forum, sier han har stor respekt for russerne og vil ha «et vidunderlig forhold» med Putin.

– Jeg tror jeg vil ha et veldig, veldig godt forhold til Putin, sier han.

Tror han kan få Putin til å endre mening

Trump deltok i NBCs såkalte commander-in-chief-forum og sa at han ikke har noe imot å få skryt av Putin.

– Når han kaller meg briljant, tar jeg det som et kompliment. Men han oppnår ikke noe med det. Jeg er en forhandler, og vi skal ta tilbake landet vårt, sier Trump.

– Tror du virkelig at hvis du blir president, kommer Putin til å endre mening om flere av de viktige sakene?, vil programleder Matt Lauer vite.

– Det er mulig, mener Trump.

Vidunderlig samarbeid med Russland

Under utspørringen lanserte Trump en plan der han tar til orde for kraftig økning i militærutgiftene.

Han ønsker å overbevise skeptikere både blant republikanerne og demokratene om at han er rette mann til å lede verdens største militærmakt.

Trump hevdet at fordelen ved at USA har et godt forhold til Russland, er at Moskva ønsker å ødelegge IS i like stor grad som USA gjør.

– Ville det ikke vært vidunderlig å jobbe sammen om det? Ville ikke det vært en vidunderlig ting, spurte han.

I forrige måned fikk Trump sin første hemmeligstemplede sikkerhetsbrief. Han holder fast på at også etter å ha fått innsyn i de hemmelige etterretningsrapportene, mener han at han vil kunne bekjempe IS i løpet av kort tid.

– Lærte du noe under den briefingen som får deg til å revurdere noen av de tingene du sier at du kan oppnå, som å bekjempe IS raskt?, spør Lauer.

– Nei, svarer Trump.

Clinton forsvarte epost-håndtering

NBCs såkalte commander-in-chief-forum blir sett på som oppvarming til presidentdebatten 26. september.

Både Trump og Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton ble spurt ut, hver for seg.

Clinton måtte igjen svare for håndteringen av hemmeligstemplet informasjon i eposter da hun var utenriksminister.

Hun holdt fast på at hun ikke satte nasjonens sikkerhet på spill da hun diskuterte Obama-administrasjonens droneprogram og andre temaer via sin personlige epostkonto.

– Jeg har gjort nøyaktig det jeg skulle gjøre. Jeg tar det veldig alvorlig, og det kommer jeg alltid til å gjøre, sier Clinton, ifølge Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt