Hopp til innhold

Trumps bilstunt utenfor sykehuset får hard kritikk av lege

Donald Trump dukket søndag opp i en bil utenfor sykehuset han er lagt inn på for å hilse på tilhengerne sine. Stuntet kritiseres av en overlege ved sykehuset som kaller det «politisk teater».

BILTUR: President Donald Trump overrasket tilhengerne sine utenfor sykehuset søndag ettermiddag lokal tid.

Trump varslet på forhånd at han skulle komme på et overraskelsesbesøk, i en video lagt ut på hans egen Twitter-konto

– Jeg tror vi skal overraske patriotene ute på gaten. De har vært der ute lenge. De har Trump-flagg. Og de elsker landet vårt. Jeg forteller det ikke til noen andre enn dere, men jeg skal snart gjennomføre et lite besøk, sier presidenten i videoen.

Kort tid etterpå dukket han opp i en svart SUV. Presidenten satt i baksetet på bilen, iført munnbind, mens han vinket til de fremmøtte. I bilen satt også flere av presidentens livvakter.

BESØK: Trumps overraskelsesbesøket ble kunngjort i en video på Twitter. Kort tid etter dukket presidenten opp i en svart SUV utenfor sykehuet.

Kalles «galskap» av overlege

Stuntet faller ikke i god jord hos overlege James Phillips ved Walter Reed-sykehuset. Det samme sykehuset som Trump er lagt inn på. Han mener at presidenten utsatte de andre i bilen for stor og unødvendig smittefare.

– Hver eneste person i den bilen, under presidentens fullstendig unødvendige kjøretur, må nå i karantene i 14 dager.

– De kan bli syke og risikerer å dø for et politisk teater på ordre fra Trump. Dette er galskap, skriver legen på Twitter.

Legen skriver også at smittefaren inne i bilen er ekstra stor. Fordi bilen er sikret mot kjemiske angrep, og dermed er hermetisk tett.

Laster Twitter-innhold
Trump besøkte tilhengere utenfor sykehuset.

President Donald Trump vinket til tilhengerne sine fra en svart SUV utenfor sykehuset.

Foto: Alex Edelman / AFP

– Lært mye om viruset

I videoen som ble lagt ut søndag sier presidenten at han har lært mye om viruset de siste dagene.

– Det har vært en veldig interessant reise. Jeg har lært mye om covid. Jeg lærte om det ved å gå den virkelige skolen. Dette er den ekte skolen, ikke «lese bøkene-skolen», sier Trump.

Den koronasyke 74-åringen har vært innlagt på militærsykehuset Walter Reed siden fredag.

Førte til spekulasjoner

Bilturen søndag førte til spekulasjoner i amerikanske medier om at presidenten hadde blitt skrevet ut av sykehuset. Men etter den korte bilturen dro han imidlertid tilbake til sykehuset.

I en oppdatering om presidentens helsesituasjon søndag morgen sa legene at presidenten kan bli skrevet ut allerede mandag.

SISTE NYTT

Siste nytt