Han skal hjelpe Trump

President Donald Trump skal ha gitt den erfarne advokaten Marc E. Kasowitz oppdraget med å hjelpe ham i forbindelse med de pågående etterforskningene i USA.

Marc Kasowitz

Advokaten Marc Kasowitz har flere ganger trådt støttende til når Donald Trump har fått problemer. Nå skal han hjelpe presidenten i forbindelse med spesialetterforskerens arbeid.

Foto: KEITH BEDFORD / REUTERS

Marc E. Kasowitz har kjent Trump i flere tiår. Advokaten har i flere tilfeller representert Trump i skilsmissesaker og eiendomstransaksjoner.

Det var Kasowitz som kjempet for Trump da det kom påstander om svindel i forbindelse med Trump University.

Det er Washington Post som skriver at Kasowitz nå skal hjelpe Trump etter at det i forrige uke ble utnevnt en spesialetterforsker i USA.

Avisen har forsøkt å få bekreftelse fra Det hvite hus, men uten hell.

Kan se på alt

Spesialetterforsker Robert Mueller skal først og fremst undersøke om det har vært samarbeid mellom russiske myndigheter og apparatet rundt Trump i forbindelse med presidentvalget i fjor.

Robert Mueller

Robert Mueller har fått et meget bredt mandat. Den nyutnevnte spesialetterforskeren kan gi Donald Trump store problemer.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Mueller skal også forsøke å avdekke eventuell russisk innblanding i det amerikanske valget.

Mandatet til Mueller er bredt. Han kan ta selvstendige skritt i nye retninger dersom han kommer over informasjon som tyder på at det er noe han bør gjøre.

Washington Post skriver at spesialetterforskeren har kastet Trump og hans folk ut i mye mer farefullt vann.

Trump har flere ganger nektet at han har gjort noe galt.

Et helt lag av advokater

I de siste dagene skal presidenten ha satt i gang prosessen med å sette sammen en gruppe spesialister som skal veilede ham.

For det kan bli mye å gjøre.

Det er ikke bare spesialetterforskeren som kan gi Trump og hans folk problemer. Kongressen har også flere pågående undersøkelser.

Washington Post skriver at det tirsdag kveld ikke var umiddelbart klart hvilke andre advokater som kan bli med Kasowitz i en slik gruppe.

Flere avsløringer

Presidenten selv er på tur i utlandet, men hjemme fortsetter det som kalles Russlandsaken å rulle.

I går fortalte tidligere CIA-direktør John Brennan Kongressen at han i fjor hadde varslet FBI om det han mente var et plagsomt mønster av kontakter mellom russiske tjenestemenn og medarbeidere av Trump-kampanjen i fjor.

USA-TRUMP/

Advokaten i Det hvite hus, Donald F. McGahn, holdes på innsiden. Han styres av et lovverk som åpner for at han ikke kan ha like fortrolige samtaler med presidenten som advokater som kommer fra utsiden.

Foto: STEPHANIE KEITH / Reuters

Den juridiske støttegruppen til Trump vil være adskilt fra advokatene som allerede arbeider i Det hvite hus.

White House Counsel's Office, som ledes av Donald F. McGahn, skal egentlig bistå presidenten.

De ansatte der har ikke den samme frihet som en gruppe av utenforstående jurister.

Det er derfor normalt at presidenter som havner i dypt vann, søker hjelp utenfor huset.

I tidligere administrasjoner har presidenter inkludert Bill Clinton utnevnt ekstern rådgiver for å hjelpe dem med å navigere tøffe juridiske problemer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt