Trump håper han blir stilt for riksrett

Donald Trump håper at Demokratene stiller han for riksrett. Samtidig krever han at presidentkandidat Joe Biden blir kalt inn som vitne i riksrettsprosessen.

Donald Trump

RIKSRETT: USAs president Donald Trump håper han blir stilt for riksrett, ifølge talsmannen hans.

Foto: TOM BRENNER

– Trump mener at Senatet vil være det eneste kammeret der han kan forvente en rettferdig behandling i henhold til grunnloven.

Det sier pressetalsmann Hogan Gidley i Det hvite hus i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den pågående riksrettsprosessen mot den amerikanske presidenten foregår i Representantenes hus, der Demokratene har flertall.

Talsmann i Det hvite hus, Hogan Gidley.

Pressetalsmann i Det hvite hus, Hogan Gidley.

Foto: Leah Millis / Reuters

Dersom det blir satt i gang en riksrettssak mot Trump vil utfallet bli avgjort i Senatet, der Republikanerne har flertall.

Krever at Biden vitner

Ifølge talsmannen krever Trump blant annet at den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden blir kalt inn som vite i riksrettsprosessen .

– Vi forventer å få høre vitner som faktisk var vitne til, og muligens deltok i korrupsjon, som Adam Schiff, Joe Biden, Hunter Biden og den såkalte varsleren, for å nevne noen, sier Gidley.

Donald Trump står fast ved at han ikke har gjort noe galt og har flere ganger kalt riksrettsprosessen en heksejakt.

Presidenten har også krevd å få vite identiteten til varsleren som først opplyste om telefonsamtalen mellom han og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

SISTE NYTT

Siste nytt