Hopp til innhold

Trump håper han blir stilt for riksrett

Donald Trump håper at Demokratene stiller han for riksrett. Samtidig krever han at presidentkandidat Joe Biden blir kalt inn som vitne i riksrettsprosessen.

Donald Trump

RIKSRETT: USAs president Donald Trump håper han blir stilt for riksrett, ifølge talsmannen hans.

Foto: TOM BRENNER

– Trump mener at Senatet vil være det eneste kammeret der han kan forvente en rettferdig behandling i henhold til grunnloven.

Det sier pressetalsmann Hogan Gidley i Det hvite hus i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den pågående riksrettsprosessen mot den amerikanske presidenten foregår i Representantenes hus, der Demokratene har flertall.

Talsmann i Det hvite hus, Hogan Gidley.

Pressetalsmann i Det hvite hus, Hogan Gidley.

Foto: Leah Millis / Reuters

Dersom det blir satt i gang en riksrettssak mot Trump vil utfallet bli avgjort i Senatet, der Republikanerne har flertall.

Krever at Biden vitner

Ifølge talsmannen krever Trump blant annet at den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden blir kalt inn som vite i riksrettsprosessen .

– Vi forventer å få høre vitner som faktisk var vitne til, og muligens deltok i korrupsjon, som Adam Schiff, Joe Biden, Hunter Biden og den såkalte varsleren, for å nevne noen, sier Gidley.

Donald Trump står fast ved at han ikke har gjort noe galt og har flere ganger kalt riksrettsprosessen en heksejakt.

Presidenten har også krevd å få vite identiteten til varsleren som først opplyste om telefonsamtalen mellom han og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

SISTE NYTT

Siste nytt

En boligblokk i Linköping er totalskadet i nok en eksplosjon i Sverige, den andre på kort tid.

Ny eksplosjon i Sverige

Både eksplosjonen i Linköping og Stockholm kan kobles til et beryktet kriminelt nettverk som styres fra Tyrkia, ifølge svenske medier.