Trump går til motangrep

Twitterkontoen til den amerikanske presidenten har i natt blitt brukt til å angripe demokratene i forbindelse med landsmøtet. Spesielt får den populære guvernøren i New York kjeft.

Donald Trump

AKTIV: Twitterkontoen til Donald Trump flommer over av kritikk mot talerne på demokratenes landsmøte, men det er usikkert om det er Trump selv som har styrt aktiviteten.

Foto: Mike Roemer

Kontoen Donald Trump disponerer på Twitter har vært meget aktiv i natt. Samtidig med at landsmøtet til det demokratiske partiet foregikk digitalt, kom det melding på melding.

Det er på ingen måte sikkert at meldingene faktisk stammer fra Donald Trump. Folk i staben hans disponerer også twitterkontoen, og det er såkalte «retweets» som har kommet. Det betyr at kontoen sender videre andre meldinger.

Det som blir presentert, er angrep og kritikk fra kjente og ikke så kjente størrelser i det amerikanske «trump-miljøet».

Laster Twitter-innhold

– Egotrippen til Andrew Cuomo fortsetter. Han holdt en fem minutter lang tale, og nevnte ikke Joe Biden før i de siste 20 sekundene, skriver Steve Guest som er en størrelse i det republikanske partiet.

En annen aktør som får sine meldinger forsterket av kontoen til Donald Trump er Zach Parkinson i valgkampstaben til presidenten. Han angriper også New York guvernøren.

Laster Twitter-innhold

– Sinnssykt! Biden priser ledelsen til Cuomo. Delstaten hans har det høyeste antallet korona-døde og er på andreplass i døde i forhold til befolkning, står det i tweeten.

SISTE NYTT

Siste nytt