Trump-familien melder flytting fra New York

Donald Trump og familien har sett seg lei på høye skatter i delstaten New York og melder flytting til Florida.

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump.

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump.

Foto: Yana Paskova / Reuters

Frem til nå har Trump-familien hatt sitt permanente bosted i Trump Tower på Manhattan. Trump oppgir blant annet høye skatter som grunnen til at familien velger å flytte på seg. Presidenten føler seg også dårlig behandlet av den politiske ledelsen i New York.

Nyhet: Meld deg på ukesbrev fra Urix her

– Jeg bryr meg om New York og folkene der, og jeg vil alltid gjøre det, til tross for at jeg dessverre betaler millioner av dollar i ulike skatter hvert år. Jeg har blitt behandlet veldig dårlig av den politiske ledelsen i både byen og delstaten.

– Få har blitt behandlet verre. Jeg hatet å måtte ta denne beslutningen, men det vil til slutt være til det beste for alle parter, skriver Trump i en serie av Twitter-meldinger, natt til fredag norsk tid.

Laster Twitter-innhold

Flytter til Mar-a-Lago

Det var avisa The New York Times som første meldte om flytteplanene. Avisa har fått innsyn i en bostedserklæring sendt til domstolen i Palm Beach i slutten av september.

Der kommer det frem at både presidenten og førstedame Melania Trump vil ha deres personlige feriested Mar-a-Lago som sitt permanente bosted.

Enn så lenge bor Trump i Det hvite hus i hovedstad Washington, D.C. og i en av Twitter-meldingene skriver Trump at han håper å bli i Det hvite hus i fem år til og gjøre Amerika stort igjen, men at han og hans familie vil gjøre feriestedet i West Palm Beach til deres permanente bolig.

Mar-a-Lago

Familien Trumps luksuseiendom Mar-a-Lago i Florida.

Foto: Susan Walsh / AP

Gunstigere skattebetingelser

Det hvite hus har ikke ønsket å kommentere overfor avisen hvorfor Trump bytter adresse, men en person som skal stå nær presidenten hevder at det i all hovedsak skyldes skatt.

En annen grunn skal ifølge kilden være at Trump er rasende fordi statsadvokaten på Manhattan, Cyrus R. Vance har krevd at Trumps revisorfirma gir fra seg presidentens skattemeldinger som privatperson og næringsdrivende de siste åtte årene.

Florida, som ikke har statlig inntektsskatt eller arveavgift, har lenge vært et sted for de velstående å slippe unna de høyere skattene i nordøst, skriver NTB.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt