NRK Meny
Normal

Trump buet ut på veldedighetsmiddag

Hillary Clinton lo godt av talen til Donald Trump. Men da det gikk fra spøk til angrep under et veldedighetsarrangement de deltok på torsdag, buet middagsgjestene.

De to amerikanske presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump har møtt hverandre til tre tøffe politiske dueller i presidentvalgkampen. 
I natt møttes de også i en veldedighetsmiddag til minne om tidligere guvernør Al Smith. Tonen var til å begynne med gemyttlig, men ble mer fiendtlig etter hvert.

Det var tilsynelatende god stemning mellom de to presidentkandidatene under veldedighetsarrangement.

Det var tilsynelatende god stemning mellom de to presidentkandidatene under den årlige veldedighetsmiddagen som holdes i New York til minne om tidligere guvernør og presidentkandidat Al Smith.

Trump var den første til å tale av de to presidentkandidatene i sin såkalte roast – en tale med spøkefulle fornærmelser og syrligheter med glimt i øyet – og skapte mye latter i begynnelsen da han sa at han selv var best kjent for å være beskjeden.

Jeg er faktisk overrasket over at Hillary er her i kveld. De sendte jo invitasjon på epost, sa Trump under talen.

Tonen var til å begynne med gemyttlig, men ble mer fiendtlig etter hvert.

Middagsgjestene buet da spøk ble til angrep under veldedighetsmiddagen.

«Lock her up!»

Han spøkte også med en av gjengangerne i valgkampen, nemlig at han vil bure Hillary inn i fengsel.

– I kveld, etter alle de opphetede diskusjonene under debatten i går, har vi bevist at vi faktisk kan være høflige mot hverandre. Hillary gikk ved et uhell inn i meg, like før jeg kom på podiet, og sa «tilgi meg» («pardon me») på en veldig høflig måte. Og jeg svarte høflig «La oss snakke om dét når jeg inntar presidentkontoret», sa Trump.

Han fikk også latter fra Clinton, da han sa at publikummet på middagen var det største oppmøtet for henne denne sesongen.

Tok den for langt

Men den lattermilde tonen forsvant da han begynte med personangrep mot Clinton, og buing overtok da han omtalte Clinton som korrupt og nok en gang gikk inn på epost-anklagene mot henne.

I tillegg sa Trump at Clinton «lot som om hun ikke hater katolikker» mens hun overvar den katolske veldedighetstilstelningen. Men Clinton kom med motangrep da det var hennes tur.

– Etter å høre på talen din ser jeg fram til å høre Mike Pence benekte at du noen gang har sagt dette, spøkte Clinton.

Tok en pause fra duppen

Hun spøkte også på sin egen bekostning og sa at hun hadde tatt «en pause fra min strenge søvnrutine for å være her».

– Han påstår at jeg ikke har stamina, men jeg har lyttet til Donald gjennom hele tre debatter. Det tilsvarer fire og en halv time. Jeg har nå stått ved Donalds side lengre enn noen av de som styrer kampanjen hans, spøkte hun.

Da Trump og Clinton ankom middagen, unnlot de to å håndhilse, men de tok hverandre i hendene etter at talene var holdt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt