Trump ber USA om å stå samlet

– Da er ingenting utenfor vår rekkevidde, sier den påtroppende presidenten i sin Thanksgiving-tale torsdag.

I kjølvannet av det påtroppende president Donald Trump kaller en «lang og vond valgkamp» oppfordrer han nå til forsoning. Talen ga han i forbindelse med den amerikanske høytiden Thanksgiving.

Etter en lang og opprivende valgkamp maner nå Trump til forsoning og samhold.

I kjølvannet av det Donald Trump kaller en «lang og vond valgkamp» oppfordrer han til forsoning i sin tale i forbindelse med den amerikanske høytiden rundt Thanksgiving.

– Det er min bønn at vi bruker denne høsttakkefesten til forsoning og går videre som ett land med et felles mål, sa Trump i videotalen.

– Leges ikke over natten

Onsdag annonserte den nyvalgte presidenten at han har funnet plass til to kvinner i teamet sitt. South Carolina-guvernøren Nikki Haley blir FN-ambassadør og Betsy DeVos utdanningsminister.

Begge har tidligere vært sterkt kritiske til Trump under valgkampen. I talen vedkjente Trump at det fremdeles er bitterhet i luften etter den opprivende valgkampen.

– Det er sterke følelser i sving, og motsetningene leges ikke over natten. Det går ikke fort. Dessverre, sa han.

– På tide å gjenreise tilliten

Trump mener at USA og det befolkning nå sammen med han har «muligheten til å skape historie sammen» og til å bringe en «ekte forandring til Washington, en ekte trygghet til byene våre og ekte velstand til våre lokalsamfunn, inkludert våre bysentrum. Det er så viktig for meg, og så viktig for vårt land».

For å lykkes i dette må hele nasjonen spille på lage, sier den påtroppende presidenten, og ber amerikanerne legge valgkampen bak seg og starte på en ny kamp sammen for å «gjenbygge vårt land og gjenreise det fulle potensialet til USA for hele vårt folk».

– Jeg ber dere om å bli med meg på dette. Det er på tide å gjenreise tilliten mellom borgerne. For når USA står samlet, så er ingenting utenfor vår rekkevidde, og jeg mener absolutt ingenting, sa Trump.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt