Hopp til innhold

Trump ber om Apple-boikott

Donald Trump oppfordrer til boikott av Apple dersom IT-giganten ikke hjelper FBI med å låse opp telefonen til gjerningsmannen bak San Bernardino-angrepet.

Donald Trump

Presidentkandidat Donald Trump ber om en boikott av Apple.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

California Shootings

Syed Rizwan Farook og hans kone Tashfeen Malik i et bilde tatt på O'Hare International Airport i Chicago 27. juli 2014.

Foto: U.S. Customs and Border Protection / Ap

Tirsdag denne uken ga en dommer i Los Angeles ordre om at Apple må gi «rimelig teknisk assistanse» til FBI-etterforskerne som prøver å få tilgang til telefonen til gjerningsmannen bak terrorangrepet i California i desember.

Den tilhørte Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i begynnelsen av desember. Paret ble selv drept i en skuddveksling med politiet.

Laster Twitter-innhold

– Jeg syns dere skal boikotte Apple til de låser opp den telefonen, sa Trump under et valgkampmøte på Pawleys Island i South Carolina fredag.

– Justisdepartement blander seg

Fredag kom også det amerikanske justisdepartementet på banen da de tok til orde for en rettskjennelse som tvinger Apple til å føye seg etter kjennelsen tidligere i uken.

Ledelsen i Apple reagerer nå på at departementet blander seg, og ledelsen i selskapet mener departementet prøver å argumentere for deres synspunker i media før selskapet har kunnet komme med et svar, skriver Reuters.

Trump anklager Apple-sjef Tim Cook for å «gjøre et stort nummer av dette – sikkert for å vise hvor liberal han er.»

USAs justisdepartement har forsøkt å avkrefte at dersom Apple samarbeider med FBI, vil det sette sikkerheten på alle deres produkter i fare.

SISTE NYTT

Siste nytt