Truffet av over 20 skudd - politiet sliter med identifisering

Mannen som ble skutt og drept i Göteborg fredag kveld ble så stygt skadd at politiet fortsatt ikke har vært i stand til å identifisere ham.

Svensk politi undersøker

Politiet gjorde undersøkelser av bilen der den døde mann ble drept fredag kveld.

Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix

Svensk politi tror at de vet identiteten til mannen som fredag kveld ble funnet drept i en bil på en parkeringsplass ved Frölunda Torg i Göteborg.

Eksplosjon i Göteborg.

En åtte år gammel gutt døde da en håndgranat ble kastet gjennom dette vinduet i forrige måned.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix

Han ble truffet med mange skudd og skal være så ille tilredt at det ikke har vært mulig å komme med en sikker identifisering.

Vitner sier at de hørte et 20-talls skudd og at frontruten var skutt helt i stykker og det skal også har vært kulehull i bildøren.

– Identifiseringen kan ta tid. Det er Nationellt forensiskt centrum i Linköping som arbeider med å fastslå mannens identitet med 100 prosent sikkerhet, sier politiets pressetalsperson Hans Lippens til SR.

Tror han er gjengleder

Til tross for at offeret ikke er endelig identifisert, skriver flere svenske medier at det dreier seg om lederen for en av de kriminelle gjengene i byen.

Aftonbladet siterer kilder på at han var «den største gjenglederen i Göteborg», mens Expressen skriver at mannen siden begynnelsen på 2000-tallet har vært med i flere forskjellige gjenger og har også tidligere vært utsatt for mordforsøk.

Skytingen fredag skjer bare en drøy uke etter at en åtte år gammel gutt ble drept da en håndgranat ble kastet inn gjennom et vindu og inn i en leilighet der fem barn og flere voksne lå og sov.

Også det angrepet ble knyttet til et oppgjør mellom gjenger i byen.

Bil taues bort

Bilen mannen fredag ble funnet drept i, ble senere på kvelden tauet bort for tekniske undersøkelser.

Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix

Skyting på to steder i natt

Natt til søndag var det to nye skyteepisoder i Göteborg.

En mann ble skutt i benet på Andra Långgatan og senere på natten ble det avfyrt 14 skudd mot et bolighus i Angered.

Johanna Bäckström Lerneby

– De som bor i de bydelene der det har skjedd mange skytinger og mord, er redde for å gå ut om kveldene, sier SVTs Johanna Bäckström Lerneby

Foto: SVT

Politiet undersøker nå om det kan være en sammenheng mellom skytingen i Angered og mordet fredag kveld, skriver Expressen.

Over 80 personer skutt

SVTs reporter Johanna Bäckström Lerneby har jobbet med gjengkriminalitet i Göteborg i flere år.

Hun sier at over 80 personer er skutt i Göteborg i løpet av de siste tre og et halvt årene. Over 25 personer er drept i skyting.

– Dette er noe som göteborgerne ser eller hører om hver uke, eller hver måned. Det er en enorm mengde skuddskadde mennesker. Når man nevner det for folk som bor på andre steder i Sverige så tror de ikke at det er sant, sier hun.

Nå tror hun at fredagens skyting vil føre til at noen vil ta hevn for drapet.

– De siste årene har vist at det kommer alltid en hevn. Selv om den ikke kommer i morgen, kommer den om en uke, en måned eller et halvår, sier Lerneby.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt