Truet med å drepe hvis babyen døde

Ariel Castro truet med å drepe en av kvinnene han holdt fanget hvis babyen som Amanda Berry skulle føde, døde etter fødselen.

Huset i Cleveland hvor tre kvinner ble holdt fanget

Huset i Seymour Street 2207 hvor de tre kvinnene ble holdt fanget i over 10 år.

Foto: EMMANUEL DUNAND / Afp

Det er en politikilde som opplyser dette til CNN.

Amanda Berry ble gravid under fangenskapet og da fødselen skulle finne sted, i huset hvor de alle tre ble holdt fanget, ble Michelle Knight truet til å hjelpe til.

Babyen ble født i en plastbalje eller lekebasseng, ifølge politirapporten.

– Etter fødselen sluttet barnet å puste. Alle i rommet startet å rope, forteller politikilden og referer til avhørene av kvinnene.

Ariel Castro skal da ha sagt til Knight «hvis den babyen dør, så dreper jeg deg».

– Det som er mest imponerende var at denne unge jenta som ikke ante noe om barnefødsler, maktet å ta imot barnet, som nå er en frisk seks år gammel jente, sier politikilden.

Michelle Knight skal desperat ha forsøkt munn-til-munn-metoden, for å berge både sitt eget og den nyfødte jentas liv. Og til slutt startet babyen å puste.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

GJENFORENING: Amanda Berry (midten) gjenforent med søsteren.

Amanda Berry (i midten) og datteren hun måtte føde i fangenskap. Nå er de begge hjemme hos søsteren, og tanten, Beth Berry (t.v.)

Foto: - / Afp

Også Michelle Knight, som var det første kidnappingsofferet, skal ha blitt seksuelt misbrukt under fangenskapet, ifølge tiltaledokumentene. Hele fem ganger skal misbruket ha endt i svangerskap.

Men på grunn av fysisk mishandling skal svangerskapene ha endt i spontanaborter. Ifølge hva Knight har fortalt til politiet skal Ariel Castro først ha sultet henne i to uker før han banket og slo henne inntil hun aborterte.

Brian Cummins i Cleveland City Council bekrefter overfor CNN opplysningene både om fødselen og de avbrutte svangerskapene.

Politiet leter nå i bakgården, for å se om Castro har gravd ned lik av fostre.

Gina DeJesus skal ifølge politiets opplysninger ikke ha blitt gravid, selv om Castro forgrep seg også på henne.

Tok 6-åringen ut

De tre kvinnene tilbrakte så å si alle dager og netter i det hvite huset i Seymour Avenue, som ligger i Clevelands eldste strøk.

Bare to ganger i løpet av fangenskapet slapp de ut i frisk luft, i bakgården, opplyste politiet på en pressekonferanse i går.

Da måtte de ikle seg parykker og solbriller, ifølge politirapporten som lokale medier har fått se.

Derimot skal han ha tatt med seg Amanda Berrys datter ut flere ganger, på lekeplasser i nærheten. Han skal da ha presentert henne som sitt barnebarn.

Ifølge det som har lekket ut fra politiet, skal han ha vært svært opptatt av at 6-åringen ikke kjente det egentlige navnet til medfangene Michelle Knight og Gina DeJesus, trolig for at hun ikke skulle røpe opplysninger uforvarende til fremmede.

Testet kvinnenes lydighet

Det meste av tiden ble de tre kvinnene holdt i forskjellige rom, kun enkelte ganger fikk de treffe hverandre. Politiet har funnet både kjettinger og tau i huset, som trolig ble brukt til å holde kvinnene tidvis bundet.

– De tre utviklet et tett forhold og stolte på hverandre – for i det hele tatt å kunne overleve, forteller en ikke navngitt person med innsyn i etterforskningen.

De visste at ingen av dem ville bli sluppet fri frivillig av Ariel Castro.

Castro skal jevnlig ha testet deres «lydighet», for å se hvor sterk vilje de hadde til å prøve å komme seg ut.

Han skal ha latt som han forlot huset for så plutselig å dukke opp igjen. Hvis det var antydninger til at en av dem hadde flyttet seg, i forsøk på å komme seg ut eller tilkalle hjelp, så ble alle straffet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Politiet søker med hund rundt huset i Cleveland

Politiet er fortsatt ikke ferdig med å gjennomsøke huset i Seymour Avenue. De bruker også hunder, som er trenet til å finne lik og andre gjenstander. Også et ubebodd nabohus gjennomsøkes.

Foto: Matt SULLIVAN / Afp

Fikk se på fjernsyn

Kvinnene fikk lov til å se på fjernsyn og flere ganger så de sine egne foreldre i nyhetssendingene når de holdt nattevåkinger for sine forsvunne døtre.

Dette skal ha vært svært sterkt og svært følelsesladet, ifølge CNNs kilder. Samtidig fikk de visshet om at familiene fortsatt lette etter dem, noe som hjalp med å holde dem mentalt oppe.

Men ettersom det ene året etter det andre gikk, begynte Gina DeJesus og Michelle Knight «å bukke under for realitetene» og mistet troen på at de noen gang ville komme fri.

– Men noe må ha kommet over Amanda Berry på mandag, fortalte Clevelands visepolitisjef Ed Tomba under en pressekonferanse i går.

Hun startet å rope, slå og banke fra innsiden av ytterdøren. Berry har fortalt politiet at Castro denne dagen glemte å låse «en stor dør» inne i huset idet han dro til McDonald's, men at hun ikke fikk opp den doble ytterdøren som var låst.

Helt tilfeldig ble bråket fanget opp av naboene Charles Ramsey og Angel Cordero, som kom til for å hjelpe.

Sammen fikk de slått hull i døren og ringt politiet. Amanda Berry ledet deretter an med å få ut sine medfanger, Michelle Knight og Gina DeJesus. De to sistnevnte turde ikke delta i forsøket på å komme fri.

Ifølge politiet var ingen av de to bundet da de ble funnet. Derimot beskrives de som hjernevasket og svært preget av frykt.

Den seks år gamle datteren derimot skal ha styrtet ut på egen hånd, kun iført en flekkete T-skjorte og en bleie.

Politiet har tatt DNA-prøver, som nå er under analysering, for å fastslå farskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Felix DeJesus

Felix DeJesus var svært beveget i går, etter at han minutter før hadde møtt igjen sin datter Gina DeJesus, som forsvant i 2004, 14 år gammel.

Foto: Matt SULLIVAN / Afp

Gjenforent med familien

I går kveld ble Amanda Berry og Gina DeJesus gjenforent med sine familier.

– Jeg visste at min datter var i live, sa Felix DeJesus, faren til Gina, til amerikanske medier få minutter etter at datteren var blitt eskortert av politimenn inn inngangsdøren til familiens hus. Ansiktet var delvis skjult av en grønn hettegenser, men hun viste tommelen opp-tegnet til dem som hadde samlet seg utenfor huset.

– Jeg visste at hun trengte meg, derfor gav jeg aldri opp.

Også søsteren til Amanda Berry var svært beveget da hun møtte pressen.

– Tusen akk for all støtte som vi har fått både fra presse og publikum. Nå ønsker familien litt tid. Min søster trenger tid for å komme seg. Vær så snill og respekter vårt privatliv inntil vi er klare for å uttale oss, sa Beth Berry.

Den tredje kvinnen, Michelle Knight, er fortsatt på sykehus.

SISTE NYTT

Siste nytt