NRK Meny
Normal

Truer med å drapssikte opposisjonsleder i Bangladesh

Myndighetene i Bangladesh sier opposisjonsleder Khaleda Zia bør være forberedt på å bli drapssiktet etter at tilhengere av henne startet en brann.

Bangladesh Politics Khaleda Zia

KAN DRAPSSIKTES: Kahelda Zia har vært statsminister i Bangladesh to ganger, men nå truer myndighetene med å straffeforfølge henne.

Foto: Suvra Kanti Das / Ap

Tre personer ble livstruende skadet i brannen forrige uke, og har vært opptakten til større uroligheter i Bangladesh den siste tiden. Blant annet ble fire personer fra opposisjonsleder Khaleda Zias parti drept mandag.

Myndighetene i Bangladesh har forsøkt å legge hele ansvaret for urolighetene på opposisjonslederen, og truer nå med rettslige skritt mot Zia etter brannen.

– Hun bør være forberedt på en drapssiktelse, sier informasjonsminister Minister Hasanul Haq Inu, ifølge AFP.

Uttalelsene kommer samme dag som en annen sentral person i Zias parti, Fakhrul Islam Alamgir blir arrestert, beskyldt for å ha igangsatt en rekke voldelige demonstrasjoner. Generalsekretæren i partiet er siktet for ildpåsettelse, bombeangrep og vandalisme.

Oppfordret til demonstrasjoner

Zia har selv oppfordret til demonstrasjoner mot myndighetene, i protest mot valget som ble holdt for ett år siden.

Hun stilte ikke som statsministerkandidat, og partiet BNP boikottet valget fordi de fryktet valgfusk, da valget ikke ble arrangert av en nøytral instans.

Ønsket fra opposisjonslederen har vært å presse frem et nyvalg.

Men statsminister og rival Sheik Hasina ser ikke ut til å ville gå med på dette. I stedet har hun i en tale beskyldt Zia for å skape anarki og ustabilitet.

– Den veien du går på vil ikke gjøre det bedre for folket. I stedet vil du miste folkets tro og fortrolighet, sa Hasina.

Stengt inne

Opposisjonsleder Zia har vært sperret inne på kontoret sitt siden lørdag. Selv om hun ikke formelt er arrestert, har politiet lagt ut sperringer rundt kontoret hennes, og hindret henne i å forlate kontoret.

Store politistyrker befinner seg også like utenfor kontoret. I en kort kommentar Zia klarte å gi til reportere som tok seg inn til kontoret hennes, sier hun at Hasina forsøker å klamre seg til makten i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt