Trudeau tullet om Trumps Twitter-tirader

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at Donald Trumps Twitter-tirader har skapt «rynker» i internasjonalt diplomati.

CANADA-POLITICS-TRUDEAU

TVITRER IKKE: Justin Trudeau avslører at han ikke planlegger å ta etter Donald Trumps eksempel, og begynne å tvitre.

Foto: ALICE CHICHE / Afp

Trudeau snakket torsdag i et åpent forum på University of Toronto.

Der benyttet han muligheten til å harselere med sin motpart i USAs heftige bruk av mikrobloggen Twitter, skriver New York Times.

Trudeau fortalte at han ikke følger spesielt nøye med på Trumps Twitter-konto, og at han foretrekker å høre om potensielt viktige tweets i morgenmøter.

– Hvis jeg skal bli vekket om natten bør det være noe mer enn en tweet, sa Trudeau.

Statsministeren erkjente likevel at USAs president skaper vanskeligheter med de tilsynelatende impulsive utspillene sine på mikrobloggen. Han mener man uansett må ta Trumps tweeter på alvor.

– Alt USAs president sier i hvilket som helst forum er verdt å merke seg, sa Trudeau.

U.S. President Trump pauses as he announces his decision to withdraw from Paris Climate Agreement at White House in Washington

TWITTER-TRØBBEL: USAs president har skapt mye rabalder med sin impulsive bruk av Twitter.

Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Utfordret NAFTA

Trump har tvitret fire ganger om Canada siden han ble president, ifølge Politico.

De første to gangene var ganske harmløse, mens den tredje tweeten, den 25. april, hadde den aggressive tonen som har blitt varemerket til Trumps Twitter-konto.

– Canada har gjort forretninger for melkebøndene våre i Wisconsin og andre grensestater veldig vanskelig. Vi finner oss ikke i det. Se!, tvitret presidenten med tydelig kritikk mot handelsavtalen North American Free Trade Agreement (NAFTA).

Laster Twitter-innhold

To dager senere tvitret Trump at han hadde blitt oppringt av Trudeau og presidenten i Mexico med forespørsel om å reforhandle NAFTA heller enn å avslutte avtalen.

En rynke på diplomati

Presidenten skapte også reaksjoner da han kritiserte Londons borgermester Sadiq Khan i kjølvannet av et terrorangrep, og kom med udokumenterte anklager om at Barack Obama hadde avlytte ham.

Trudeau sa Trumps tvitring har skapt en «ny rynke i internasjonalt diplomati», og fortalte at han selv ikke ønsker å kommunisere med det canadiske folk via 140 tegn.

– Jeg kan erkjenne verdien i å kommunisere autentisk med mennesker. Jeg bare føler at jeg som statsminister i Canada har mange andre muligheter til å snakke direkte til canadiere, sa han.

Trump Russia James Comey

«TAPES»: Trump antydet på Twitter at han hadde lydopptak av hans samtaler med tidligere FBI-sjef James Comey. Trump sa torsdag at slike opptak ikke eksisterer.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Antydet å ha lydopptak

Trump har tidligere antydet at han har opptak av sine samtaler med den sparkede FBI-sjefen James Comey.

– James Comey bør håpe det ikke finnes «lydopptak» av våre samtaler før han begynner å lekke til pressen! skrev Trump på Twitter i mai, tre dager etter at hadde gitt Comey sparken.

Laster Twitter-innhold

Det førte til at flere senatorer krevde at Trump utleverte mulige opptak.

Trump mente at Comey ikke fortalte sannheten om hva som ble sagt i møtene de hadde på tomannshånd.

Comey har sagt at Trump avkrevde ham en form for lojalitetserklæring, noe Trump har benektet.

Torsdag skrev Trump på Twitter at lydopptakene ikke eksisterer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt