Ber Deutsche Bank offentliggjøre Trumps bankforhold

Den tyske storbanken Deutsche Bank trekkes inn i etterforskningen av Trump-konsernets forbindelser med Russland. Eiendomsselskapet til Trump skylder Deutsche Bank 340 millioner dollar, som tilsvarer over 2,8 milliarder kroner.

U.S. President Donald Trump has coffee during a reception ceremony in Riyadh

Den tyske storbanken Deutsche Bank blir nå del av etterforskningen mot Trump-leirens forhold til Russland.

Foto: Handout / Reuters

Deutsche Bank er tidligere dømt for flere tilfeller av hvitevasking av store, russiske pengebeløp.

I januar ble Deutsche Bank bøtelagt for hvitvasking i løpet av 2011 til 2015, for ulovlig å ha ført 10 milliarder dollar ut av Russland ved å blåkopiere handler utført av bankens kontorer i New York, London og Moskva, ifølge NTB.

Også på nittitallet ble Deutsche Bank i Moskva dømt for å hvitvaske store, russiske pengesummer.

Demokratene vil vite

Fem demokratiske delegater i den amerikanske Kongressen ber den tyske banken om å utlevere informasjon om bindingene mellom Russland og eiendomsmilliardæren Trump fra tida før han ble president, skriver det tyske nettstedet Focus.

Demokratene i Kongressen vil vite om Trumps milliardlån kan knyttes til heftelser som den russiske regjeringen måtte ha, eller om lånet kan knyttes til Russland på en annen måte, heter det i et brev fra Kongressen til sjefen i Deutsche Bank, John Cryan.

Nekter for ulovlige avtaler

Trump avfeier anklagene som heksejakt og nekter for å ha gjort ulovlige avtaler med Moskva.

Russland-etterforskningen i USA handler blant annet om mulige ulovlige avtaler mellom Trumps valgkampteam og den russiske regjeringen, skriver Focus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt