NRK Meny
Normal

Tror ti mennesker var involvert: Ber Interpol om hjelp til å finne bombemannen

Politet i Thailand tror nå at minst ti mennesker var involvert i bombeaksjonen i Bangkok, og har nå bedt Interpol om hjelp til å finne mannen de mistenker for å ha plantet bomben.

Thailand eksplosjon

Thailandske myndigheter har nå sendt en beskrivelse av den mistenkte bombemannen til Interpol og bedt om organisasjonens hjelp.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / Afp

Torsdag sier Thailands politisjef Somyot Poompanmuang at minst ti personer mistenkes for å ha vært involvert i angrepet som tok livet av 20 mennesker og såret over 100 andre.

– Det er et stort nettverk. Det var forberedelser som krevde mange mennesker, sier han.

– Dette inkluderer dem som sto vakt ute på gaten, dem som lagde bomben, dem på åstedet, og dem som kjente fluktruten.

Interpol

Militærregjeringen i Thailand var i utgangspunktet skeptisk til å be om hjelp fra utlandet i etterforskningen av eksplosjonen i Erwan-helligdommen mandag.

Thailand Eksplosjon

Dette fantombildet ble publisert av thailandsk politi onsdag, og viser mannen de tror står bak bombeangrepet.

Foto: Ap

Rett etter angrepet uttalte Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha at angrepet var Thailands problem og at det burde løses internt.

Men nå har de sendt Interpol et bilde av den mistenkte bombemannen, og bedt om organisasjonens hjelp til å finne ham, skriver Reuters.

– Vi har bedt om assistanse, sier polititalsmann Kissana Phathancharoen til nyhetsbyrået.

Utelukker intenasjonal terror

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for aksjonen og politiet i Thailand har ikke funnet et motiv for det som er det verste bombeangrepet i landets historie. Myndighetene i Thailand har tidligere uttalt at de mener at angrepet var ment for å svekke landets økonomi.

Junaten i Thailand sier torsdag at de ikke tror at internajonale terrorgrupper står bak bombeangrepet.

– Sikkerhetstjenesten har sammarbeidet med kolleger fra allierte land og kommet frem til hendelsen sannsynligvis ikke kan linke til internasjonal terror, sier oberst Winthai Suvaree, talsmann for militærregimet.

Politiet tror at mannen de mistenker er utenlandsk, men talsmannen sier at politiet ikke fokuserer mot noe konkret land eller region nå som de har bedt Interpol om hjelp.

– Vi har sendt inn en beskrivelse av den mistenktes fremgangsmåte og utseende, sier Kissana.

Terrormistnekt i gul t-skjorte setter fra seg ryggsekk

Tirsdag publiserte politiet i Bangkok overvåkningsbilder av mannen de mistenker for å stå bak bombeangrepet.

Overvåkningsbilder

Erawan-helligdommen er et populært turistmål, spesielt for turister fra Kina og andre østasiatiske land, og rundt halvparten av ofrene for bomben var utenlandske statsborgere.

Tirsdag publiserte politiet i Bangkok overvåkningsbilder av en ung mann i gul T-skjorte som de mener la igjen bomben i helligdommen, og har uttalt at de også tror at to andre menn sett på overvåkningsbildene er hans medsammensvorne.

Sjekk av flyplasser og andre utfartsårer viser ifølge politiet at ingen som passer til beskrivelsen av den hovedmistenkte har forlatt landet siden angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt