Hopp til innhold

Tror 15-åring planla angrep i Paris

En 15 år gammel gutt som skal ha fått mobilmeldinger fra Syria, ble i helgen pågrepet i Paris. Politikilder sier han planla et knivangrep i den franske hovedstaden.

Politimann utenfor Notre Dame

En væpnet politimann holder vakt utenfor Notre Dame i Paris.

Foto: Christophe Ena / Ap

Gutten skal i avhør ha forklart at han ønsket å drepe ikke-muslimer med kniv, for så å dø som martyr, skriver Le Parisien.

En politikilde sier til avisen at gutten fikk meldinger i mobilappen Telegram fra IS-medlemmet Rachid Kassim, den samme mannen som politiet mener ga instrukser om kirkeangrepet i Normandie.

Ifølge Reuters har 15-åringen vært ilagt husarrest under unntakstilstanden som ble innført etter terrorangrepene i Paris i November i fjor. Han ble pågrepet i en leilighet ved togstasjonen Gare de Lyon i sentrum av Paris.

Gassflasker

Bil parkert i sentrum av Paris.

Det var ingen detonator i bilen som ble funnet fullastet med gassflasker.

Foto: STR / Afp

Pågripelsen skjer en uke etter at fransk politi fant en bil fullastet med gassflasker i nærheten av Notre Dame i Paris. Statsadvokat François Molins mener et terrorangrep ble avverget da bilen ble funnet.

Lørdag ble en 29 år gammel trebarnsmor fremstilt for varetektsfengsling i saken. Etterforskerne sier hun leide en bil for å frakte gassflaskene fra de ulike butikkene der de ble kjøpt, til Peugeoten de ble funnet i.

Påtalemyndigheten sier de har funnet fingeravtrykkene hennes i Peugeoten, ifølge Le Figaro.

29-åringen konverterte til islam da hun giftet seg i 2009. Ifølge AFP kjente myndighetene til at hun hadde planer om å reise til Syria. Statsadvokaten sier hun og flere andre kvinner som er pågrepet i saken, fikk bistand fra ekstremistgruppen IS i Syria.

Forlovet med IS-terrorister

Tre andre kvinner som ble pågrepet noe senere, er foreløpig ikke fremstilt for varetekt.

En av dem, en 23-åring, angrep politiet med kniv da hun ble pågrepet. Hun skulle ifølge statsadvokat Molins gifte seg med mannen som drepte en politimann og kona hans utenfor Paris i juni. Mannen ble drept i den påfølgene politiaksjonen. Hun ble så forlovet med Adel Kermiche, som drepte en prest i en kirke i Normandie en måned senere.

Paris bil gass

SISTE NYTT

Siste nytt