Hopp til innhold

Trippeldrap ryster Frankrike

Tre søstre ble lørdag funnet drept i et brennende hus i den franske byen Haguenau. En fjerde person som ble funnet død i huset, kan være deres far.

Tre søstre og en mann ble funnet døde i dette huset i Haguenau

Tre søstre og en mann ble funnet døde i dette huset i Haguenau.

Foto: Johanna Leguerre / Scanpix/AFP

Det var brannmenn som oppdaget jentene under arbeidet med å slukke en husbrann.

Hadde fått strupene kuttet over

De tre søstrene, i alderen fem til 13 år, ble funnet i første etasje av huset. Alle hadde fått strupen kuttet over, ifølge politiet.

Fransk politi utenfor huset der tre søstre ble funnet drept av brannmenn

Fransk politi utenfor huset der tre søstre ble funnet drept.

Foto: Johanne Leguerre / Scanpix/AFP

Familien er av marokkansk opprinnelse. Moren og faren ble separert for få måneder siden, og jentene var hos faren for å feire nyttår. Sammen med besteforeldrene hadde de feiret farens fødselsdag den 1. januar.

En mann som trolig er jentenes far, ble også funnet død i brannruinene.

– En DNA-analyse er nødvendig for å identifisere mannen, men politiet tror det er den 49 år gamle faren, opplyser assisterende statsadvokat Claude Palpacuer på en pressekonferanse i Strasbourg.

– De tre jentene ble drept med kniv, og halsen ble skåret over, sier Palpacuer.

Hadde besøksforbud mot ekskona

Det er mistanke om at faren til jentene er gjerningsmannen.

Politiet tror motivet kan ligge i en vanskelig skilsmisse, og den 49 år gamle faren skal tidligere ha blitt dømt til 15 måneders fengsel for vold mot sin ekskone.

Ifølge aviser i Alsace hadde mannen blant annet ført sin kone ut i skogen og slått henne for å droppe skilsmissebegjæringen. 31. august i fjor flyttet kona ut av huset sammen med døtrene.

Etter løslatelsen den 5. november fikk mannen rett til å være sammen med døtrene, men hadde fremdeles forbud mot å komme i nærheten til kona.

Haguenaus ordfører Claude Sturni kaller hendelsen «en tragedie fremkalt av separasjon», men legger til at det er opp til etterforskerne å finne ut hva som virkelig er hendt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Utenriksminister i USA, Anthony Blinken, i Oslo 1. juni 2023.

Blinken til NRK om Ukraina-varsling: – Eg skulle ønske vi tok feil

Fleire månader før Russland gjekk til full krig mot Ukraina, visste Antony Blinken at noko kom til å skje. I eit eksklusivt intervju fortel han om tida før det small.