Normal

Trekker tilbake Mars og Snickers i hele Europa

Produsenten trekker tilbake millioner av Mars og Snickers-sjokolader i 55 land etter at det ble funnet biter av plast i produktet. Også i Norge blir sjokoladene trukket tilbake, melder VG.

BELGIUM-FOOD-MARS-SNICKERS-RECALL

Mars og Snickers-sjokolader trekkes tilbake fra 55 land.

Foto: JOHN THYS / AFP

Blant landene der produktene trekkes tilbake er Frankrike, Storbritannia, Belgia, Italia og Spania. Sjokoladene er allerede fjernet fra hyllene i Tyskland og Nederland.

– Det er kommet inn ett eneste tilfelle i Tyskland, men Mars har valgt å la sikkerheten gå først og trekker tilbake sjokoladene i Tyskland. Vi har ingen indikasjoner på at noe skulle være galt med produktene i Norden, men vil være føre var og trekker tilbake alle Mars og Snickers i hele Norden, sier Ylva Freiesleben i Mars Nordic til VG.

– Så vidt vi vet, er 55 land innblandet, sier Eline Bijveld i Mars Nederland. Hun vil ikke oppgi hvilke land det gjelder, men opplyser at det kun gjelder produkter som er laget på en fabrikk i byen Veghel i Nederland.

Fant rød plastbit

Grunnen til tilbaketrekkingen er at det ble funnet en rød plastbit i en Snickers kjøpt i Tyskland 8. januar. Den ble sporet tilbake til fabrikken i Veghel.

Bijveld kan ikke si hvor mye fabrikken produserer daglig, men opplyser at rundt fire millioner produkter er trukket tilbake i Nederland.

Plasten skal ha kommet fra et beskyttelsesbelegg på en av maskinene.

Mars står også bak Celebrations, som er en eske med små sjokolader. Enkelte av disse samt små Milky Way-sjokolader trekkes også tilbake.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt