NRK Meny
Normal

Siktede burmesere: Politiet banket tilståelsene ut av oss

De to burmesiske mennene som har innrømmet drapene på to britiske turister i Thailand, trekker tilståelsene.

DNA-testing i Thailand

Thailandsk politi samler bevis på stranden på øya Koh Tao hvor to briter ble funnet drept i september.

Foto: AFP / Afp

Forrige uke ble de to mennene siktet for drapene på Hannah Witheridge (23) og David Millar (24) som ble funnet på en strand på øya Koh Tao 15. september.

I tillegg er de siktet for voldtekt av 23-åringen samt tyveri. Dagen før siktelsen skal de to mennene ha innrømmet drapene i avhør.

Men ifølge thailandske medier skal tilståelsene ha blitt banket ut av dem.

– Drakk og sang

En advokat fra den burmesiske ambassaden i Thailand, Aung Myo Thant, sier tilståelsene nå er trukket.

– De fortale meg at de var på stranden den kvelden drapene skjedde, og at de drakk drinker og sang, sier han ifølge Sky News, som siterer burmesiske medier.

Hannah Witheridge og David Miller

De to britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på en strand på den populære turistøya Koh Tao mandag 15. september.

Foto: HO / Afp

Advokaten forteller videre at mennene nekter for å ha drept de to turistene, og at thailandsk politi banket tilståelsene ut av dem.

– Mennene ser ikke bra ut, og de har mange sår på kroppen, sier advokaten.

Flere slått

Tidligere denne uken ble kjent at en av de to siktede mennene hadde fortalt en advokat at han ble truet med elektrosjokk dersom han ikke tilsto drapene.

Få dager etter at drapene, ble flere migrantarbeidere fra Burma pågrepet og avhørt av politiet.

Ifølge thailandsk politi var arrestasjonene var basert på beskrivelser fra en overvåkningsvideo som viser en asiatisk mann som flykter fra åstedet.

Flere av dem har beskrevet at de har blitt slått og truet under politiavhørene. Amnesty International har bedt om en gransking av beskyldningene mot politiet.

De to burmesiske mennene risikerer dødsstraff dersom de dømmes for drapene på de unge britene som ble funnet delvis avkledd på en strand. En blodig hakke ble funnet 35 meter fra der kroppene lå.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt