Treåring reddet ut av ruiner etter fire dager

Tyrkiske redningsarbeidere fant i dag Ayda Gezgin (3) i live i en sammenrast bygning, 91 timer etter det kraftige jordskjelvet i Tyrkia og Hellas.

I LIVE: Redningsarbeidere klappet og kom med gledesutrop da de reddet ut treåringen fra ruinene.

Redningsarbeidere søkte i åtte bygninger i byen Izmir, da de fant treåringen. Hun hadde da vært fanget inne i bygningen siden fredag.

Redningsarbeider Nusret Aksoy fortalte at han hørte et barn rope. Etter lang tid klarte de å finne jenta skjult bak en vaskemaskin.

Ifølge avisa Milliyet skal jenta ha ropt: «Jeg er her».

Aksoy sier Ayda Gezgin vinket til ham, fortalte hva hun het, og at hun hadde det ok. Hun holdt fast i hånda til redningsarbeideren mens de jobbet på spreng for å frigi henne.

Treåringen var dekket av støv da hun ble hjulpet ut. Ifølge Reuters ga faren henne en klem da hun endelig var ute.

Ayda

Ayda skal etter forholdene være i god form, ifølge tyrkiske medier.

Foto: AP

Reddet av vaskemaskinen

– Hun smilte. Hun hadde ventet på oss, sa Levent Onur, som var en av redningsarbeiderne som trakk treåringen ut av ruinene.

Både Aydas far Uğur Gezgin og storebroren hennes fulgte med på det nervepirrende redningsarbeidet.

De var ifølge avisa Sözcü ute da jordskjelvet traff. Ayda og mora ble derimot fanget inne i ruinene. Mora ble funnet død i ruinene en time etter at dattera ble funnet i live.

TØRST OG SULTEN: Inne i ambulansen spør redningsarbeidere Ayda Gezgin om hun har lyst på noe. Treåringen ber om tyrkiske kjøttboller og jogurtdrikken Ayran. Ayda har vært innesperret i en rast bygning i fire dager.

Ifølge redningsarbeiderne skal vaskemaskinen treåringen var sperret inne bak ha fungert som et skjold, slik at hun ikke ble skadet da boligen raste sammen over henne, skriver Reuters.

Ifølge avisa Sabah bekrefter en lege at treåringens generelle helsetilstand er god, og at hun ikke har noen indre blødninger.

Treåringen skal ifølge AFP ha spurt etter foreldrene sine, og bedt om kjøttboller og jogurtdrikken Ayran etter at hun ble gravd ut.

Gezgin ble pakket inn i varmetepper og fraktet av gårde i ambulanse mens tilskuerne klappet, heiet, gråt og klemte hverandre, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Et mirakel

– Vi er vitner til et mirakel i 91. time, skrev borgermesteren i Izmir Tunc Soyer på Twitter.

Mandag reddet tyrkiske mannskaper også ut en treåring og en 14 år gammel jente fra to ødelagte boligblokker i den tyrkiske byen Bayrakli.

Funnet av overlevende gir nytt håp til redningsarbeidere om å finne flere personer i live. De fortsatte letearbeidet umiddelbart på stedet, ifølge Reuters.

102 mennesker har hittil mistet livet i det kraftige jordskjelvet på fredag. Tusen personer skal være skadd. 147 er innlagt på sykehus. Tilstanden hos tre av dem er kritisk.

Jordskjelvets episenter var i Egeerhavet. Ifølge U.S Geological Survey hadde det en styrke på 7.0. Tyrkiske byråer målte skjelvet til litt lavere styrke.

To personer omkom og 19 ble skadd på den greske øya Samos.

I en tidligere versjon oppga borgermesteren i Izmir at jenta var fire år. Den tyrkiske helseministeren Fahrettin Koca presiserte senere at hun er tre år gammel.

SISTE NYTT

Siste nytt