Treåring knivdrept på lekeplass i Finland

En treåring døde på sykehus etter å ha blitt knivstukket på en lekeplass i Borgå i Finland. Barnets far er pågrepet, mistenkt for å stå bak.

Utrykning til Lyceiparken

STOR UTRYKNING: Mange nødetater på stedet hvor et barn på tre år ble knivstukket i en park i Borgå i Finland, mandag morgen.

Foto: Jenny Kähärä / YLE

Politiet ble varslet tidlig mandag morgen om en voldshendelse ved en lekeplass i sentrum av Borgå, øst for Helsingfors. Da patruljen kom fram til stedet, fant de den sårede treåringen. Barnet ble fløyet med luftambulanse til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.59 mandag morgen, skriver YLE. Ifølge kommissær Jyri Hiltunen var politiet på plass etter få minutter og avbrøt voldshandlingen.

Flere vitner

Flere personer ble vitne til hendelsen. Den mistenkte gjerningsmannen gjorde stor motstand, men ble til slutt overmannet.

Politiet opplyser at etterforskningen av saken fortsetter med avhør så snart det lar seg gjøre.

Mannen som er siktet for drapet, er en 40 år gammel fransk statsborger, ifølge nyhetsbyrået FNB. Han skal etter planen avhøres tirsdag.

Tok med barnet uten lov

Omtrent fem minutter før hendelsen skal faren ha tatt med barnet til lekeplassen i Lyceiparken uten lov. Der begynte han av ukjent grunn å mishandle barnet.

Elever på skoler i nærområdet skal ha vært vitner til hendelsen. Det bekrefter utdanningsdirektør Rikard Lindström til YLE. Ifølge Lindström har elever på to skoler vært vitner til politiets utrykning og tumultene som oppstod da ambulansehelikoptret kom til stedet.

Biskop Björn Vikström har publisert denne meldingen på Facebook:

Den tragiska knivhuggningen av ett litet barn här i Borgå väcker både sorg, ilska och förtvivlan. De närliggande...

Publisert av Biskop Björn Vikström Mandag 13. november 2017
Laster kart, vennligst vent...

Borgå ligger om lag fem mil nordøst for Helsingfors.

SISTE NYTT

Siste nytt