NRK Meny
Normal

Treåring funnet drept

Skotsk politi mener de har funnet den savnede treåringen Mikaeel Kular død i Fife, nord for Edinburgh. Britiske medier melder at moren er pågrepet i saken.

Leteaksjon etter treåring i Skottland

Flere enn 200 har deltatt i leteaksjonen etter gutten, skriver BBC. Dette bildet er fra et søk tidligere i uken.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Mikaeel Kular

HAR VÆRT SAVNET: Mikaeel Kular ble sist sett onsdag kveld.

Foto: - / Afp

Mikaeel Kular ble sist sett onsdag kveld, og flere hundre frivillige har lett etter den tre å gamle gutten i flere dager.

– Som et resultat av de undersøkelser vi har gjort, fant vi liket av en ung gutt i Fife like før midnatt. Vi er nesten helt sikre på at det er Mikaeel, sier assisterende politisjef Malcolm Graham i det skotske politiet.

– En person er pågrepet i tilknytning til at vi fant liket, og Mikaeels familie er orientert om funnet. Våre tanker og vår sympati er med dem nå, legger han til.

– Moren pågrepet

Kilder sier til både BBC og Sky at moren til treåringen skal være pågrepet, men det er ikke bekreftet av politiet.

Politiet har tidligere opplyst at gutten forsvant i nitiden på kvelden etter at moren hadde lagt ham, og forsvinningen ble først oppdaget på morgenen dagen etter.

Ifølge BBC gjennomsøker nå politiet en bolig som skal tilhøre en av slektningene til Mikaeels mor. Ifølge Sky skal huset tilhøre treåringens mor.

Huset har vært sperret av i natt, og en større politiaksjon pågår, melder The Guardian.

Politiet har rettet en takk til alle som bisto i leteaksjonen.

– Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle som har vist en så fantastisk innsats med å bistå politiet i søket og med å komme med informasjon, uttaler assisterende politisjef Malcolm Graham.

– Familien hjelpsomme

Som følge av funnet er leteaksjonen avsluttet. Treåringen var savnet i rundt 48 timer, før han altså skal ha blitt funnet død.

Ifølge Graham har politiet sett på saken som en mulig kriminalsak fra starten av. Ifølge politiinspektør Liz McAinsh har flere medlemmer av treåringens familie, deriblant guttens far, bistått politiet i etterforskningen.

Treåringens far, som ifølge The Guardian ikke skal være i et forhold med moren, har frivillig latt seg avhøre av politiet.

– Hele familien hans har veldig hjelpsomme overfor politiet, sier McAinsh.

Mikaeel Kular savnet

Politiet i Skottland satte inn store styrker i søket etter gutten. – Vi er positive, men ettersom tiden går blir vi mer og mer bekymret, sa politiinspektør Liz McAinsh på en pressekonferanse i uken.

Foto: Danny Lawson / Pa Photos
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt