Tre terrorbomber i Mogadishu

Tre terrorbomber eksploderte i den somaliske hovedstaden Mogadishu lørdag ettermiddadg. Minst 29 mennesker er bekreftet drept og mer enn 30 skadd i angrepene.

Somalia Explosion

Frivillige hjelpemannskaper bringer ut sårede etter terrorangrepene i Somalias hovedstad Mogadishu i ettermiddag.

Foto: Farah Abdi Warsameh / AP

Angrepet startet med en kraftig eksplosjon utenfor Nasa-Hablod hotell, et hotell som ofte blir brukt av politikere, militære og ansatte i regjeringsapparatet. Det skal være snakk om en bilbombe.

Det var skyting inne på hotellet i nesten 12 timer, og mer enn 20 mennesker var innesperret mens politifolk og terrorister var i kamp. Tallet på drepte kan fortsatt stige, opplyser Abdullahi Nur i MOgadishu-politiet til Reuters søndag ettermiddag.

Den islamistiske terrorgruppen Al Shabaab har tatt på seg skylden for angrepene.

Al Shabaab-angrep

Den andre eksplosjonen skjedde i nærheten av hotellet - rett utenfor det tidligere parlamentet i byen. Denne bygningen blir nå brukt av den somaliske hæren, og det skal det være en minibuss som gikk i luften.

Lørdag kveld meldte nyhetsbyrået AP om et tredje terrorangrep i den somaliske hovedstaden. Politikaptein Mohamed Hussein sier til nyhetsbyrået at det var en terrorist med selvmordsvest som detonerte sprengstoffet.

Verste angrep noen gang

Dette skjer to uker etter at over 350 mennesker ble drept da en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et annet hotell i byen. Angrepet var det verste selvmordsangrepet noen gang i det borgerkrigsherjede landet.

Myndighetene har anklaget Al Shabaab for å stå bak angrepet, og Somalias president Mohamed Abdulliahi har lovet å trappe opp kampen mot terrorgruppen.

USA har økt sin militære innsats mot Al Shabaab det siste året, og har gjennomført rundt 20 angrep med droner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt