Tre kvinner skutt og drept: Ofrene var journalister og politiker

Tre kvinner døde på stedet etter å ha blitt skutt utenfor en restaurant i Imatra, sørøst i Finland. De drepte var to journalister og bystyreleder Tiina Wilén-Jäppinen (53).

Finsk politiker drept i Imatra

DREPT: Tre kvinner ble drept utenfor en restaurant i Imatra i Finland natt til søndag. Et av ofrene var Tiina Wilén-Jäppinen (innfelt).

Skyteepisoden skjedde utenfor en restaurant i Imatra i Sør-Karelen i Finland natt til søndag, ifølge den finske TV-kanalen Yle. Politiet opplyser i en pressemelding søndag ettermiddag at alle de drepte var kvinner.

Det skal være snakk to journalister og bystyrelederen Tiina Wilén-Jäppinen. Wilén-Jäppinen og en av de andre kvinnene er i 50-årene, den siste er født på 80-tallet.

En 23-åring med flere voldsdommer på rullebladet er pågrepet og siktet for trippeldrapet. Mannen skal ha handlet alene. Ifølge Yle har politiet foreløpig ingen grunn til å tro at drapene var politisk motiverte.

– Ingen tilgjengelig informasjon tyder på at den mistenkte var ekstremist, heter det i en pressemelding.

Samtidig utelukker ikke politiet at 23-åringen hadde planlagt å drepe noen, uten å ha bestemt seg for hvem.

– Den mistenkte har ikke havnet i sentrum med våpen ved en tilfeldighet. Noen plan må det ha vært når han gjør slike ting, sier etterforskingsleder Saku Tielinen til Wasabladet.

Politiet opplyser at det vil bli gjennomført ytterligere avhør for å kartlegge motiv i løpet av kvelden.

– Tilfeldig utvalgte personer

Tre skutt og drept i Finland

Politiet driver undersøkelser på stedet.

Foto: VESA WINBERG / YLE

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger 23-åringens bakgrunn. Mannen skal ha avfyrt fire-fem skudd med et jaktvåpen mot det som ifølge politiet var tilfeldig utvalgte personer. Ofrene ble truffet i hodet og overkroppen, og politiet antar at gjerningsmannens hensikt var å drepe.

Våpenet var et lovlig jaktvåpen, trolig en hagle, men tilhørte ikke mannen.

Ifølge politiet var ikke gjerningsmannen alkoholpåvirket da politiet ankom stedet. Han skal ha vært rolig og gjorde ingen motstand da han ble pågrepet.

Yle-reporter Vesa Winberg, som spiller i et band som opptrådte i lokalet ved siden av, forteller at hans kone kom inn og fortalte ham om skytingen utenfor.

Tiina Wilen-Jäppinen

Tiina Wilén-Jäppinen, her avbildet med motorsykkelen sin, ble drept natt til lørdag. Wilén-Jäppinen var bystyreleder for partiet SDP, og en ivrig motorsyklist.

Foto: Lauri Heino / Lehtikuva / NTB scanpix

Han var på stedet søndag morgen, og fortalte da at tre kropper var dekket over med hvite laken.

– Jeg sprang ut da jeg så kriminalteknikere ta bilder. Jeg har snakket med folk som sier at det ble skutt med haglgevær. To kvinner og en mann er døde, sier journalisten til Aftonbladet.

Stengte restauranter og barer

Politiet bekreftet søndag morgen at hendelsen skjedde rundt midnatt, men var ellers tilbakeholdne med opplysninger. Flere medier meldte da at de drepte var to menn og en kvinne, noe som altså viste seg å være feil. I tillegg ble hendelsen omtalt som en «skuddveksling», men det er søndag ettermiddag ikke noe som tyder på at ofrene avfyrte skudd mot gjerningsmannen.

Ifølge Yle ble 23-åringen pågrepet i gågaten utenfor den aktuelle restauranten.

– Folk er virkelig sjokkerte, det er mye sterke følelser hos mange av dem. Folk gråter og det er forståelig at mange reagerer på dette, fortalte Yle-reporter søndag morgen.

Han sa at det raskt ble stille i sentrum av den lille byen Imatra etter trippeldrapet, ettersom alle restauranter og puber stengte dørene av respekt for de døde.

– Folk er virkelige rystede. Man ser følelsesutbrudd på alle hold, sier Winberg.

Det er opprettet et krisesenter på stedet, med personell fra sosial – og helsetjenesten.

Imatra ligger i Sødra Karelen i Finland, nær grensen til Russland. Kommunen har om lag 30.000 innbyggere.

Laster kart, vennligst vent...

SKJEDDE LIKE VED GRENSEN TIL RUSSLAND: Skytingen skjedde ved tettstedet Imatra, like ved grensen mellom Russland og Finland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt