Hopp til innhold

Tre personer pågrepet for dobbeltdrap i Marokko

Marokkansk politi har pågrepet tre personer som de mistenker for å stå bak drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlasfjellene.

Her ble norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) funnet drept. FOTO: 2M

Tirsdag ettermiddag meldte den statlige tv-kanalen 2M at ytterligere to personer er pågrepet i forbindelse med at norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet døde i Atlasfjellene i Marokko mandag.

En av de pågrepne hadde glemt igjen identitetskortet sitt på åstedet.

Marokkansk politi har pågrepet en person som de mistenker for å stå bak drapet på en norsk og en dansk kvinne i Atlasfjellene. Foto: ChoufTV

Marokkansk politi har pågrepet en person som de mistenker for å stå bak drapet på en norsk og en dansk kvinne i Atlasfjellene. Foto: ChoufTV

Kuttskader i halsen

Ifølge kanalen ble de tre mennene fanget opp av et overvåkingskamera i landsbyen Imlil mandag.

NRK får opplyst av lokale kilder at politiet har gjort funn av identitetskortet til én av mennene ved åstedet. I tillegg til id-kortet skal politiet ha funnet klær og mat som tilhørte de tre pågrepne mennene, skriver 2M.ma.

Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og Louisa Vesterager Jespersen (24) fra Ikast i Vest-Jylland i Danmark, ble funnet drept nær landsbyen Imlil.

Marokkanske myndigheter opplyser at de to hadde kuttskader i halsen påført med en skarp gjenstand.

Ifølge flere marokkanske medier skal de tre mistenkte ha campet like ved området der de to kvinnene hadde slått leir ved Toubkal-fjellet. Øyenvitner forteller at de mistenkte mennene forlot området i 3-tiden natt til mandag. Kvinnene ble funnet drept mandag morgen.

Fjellside Atlasfjellene

I denne fjellsiden skal de to skandinaviske kvinnene ha blitt funnet drept. De to hadde slått opp telt i nærheten av overnattingsstedet Club Alip Francais (CAF) ved foten av Toubkal-fjellet.

Foto: Kech24.com

UD og Kripos ikke informert

Norsk UD er ikke kjent med at det skal ha skjedd en pågripelse i saken. Kripos har heller ikke fått informasjon om utviklingen i saken.

Louisa Vesterager Jespersen

DREPT: Danske Louisa Vesterager Jespersen var på ryggsekktur med Ueland da de ble drept.

Foto: Privat

Maren Ueland (28) ble funnet drept sammen med danske Louisa Vesterager Jespersen (24) mandag.

Maren Ueland

DREPT: Norske Maren Ueland er funnet drept i Marokko.

Foto: Privat

Begge kvinnene var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

Louisa Vesterager Jespersens mor forteller til den danske avisen B.T. at hun ba datteren om ikke å dra på grunn av den kaotiske situasjonen i landet.

Dansk UD har i etterkant av drapene oppdatert sitt reiseråd for Marokko, og advarer nå mot fotturer på egen hånd uten guide i fjellområdene.

Norsk UD har ikke endret reiseinformasjonen, og skriver at de fleste reiser i Marokko regnes som problemfrie, men understreker at «forholdsregler må tas».

Funnet av turister

Det var turister i området som fant de to drepte kvinnene. En kilde forteller til den marrokanske nyhetskanalen MWN at en lokal guide møtte gråtende turister som fortalte hva de hadde sett. Guiden kontaktet deretter lokalt politi.

Ifølge kilden kan ran nærmest utelukkes som motiv, ettersom ingen av de to drepte kvinnenes eiendeler var borte.

Åsted Atlasfjellene

OPPRØRT: Lokale medier skriver at befolkningen i Imlil er svært opprørt over drapene.

Foto: Kech24.

En norsk politimann tilknyttet den norske ambassaden er allerede på plass i Marrakech, og fungerer som et bindeledd mellom norsk og marokkansk politi. Den norske ambassadøren er også på plass i byen.

– Et trygt sted

Daglig leder i reiseselskapet Hvitserk Rasmus Ramstad har selv vært i området og selskapet hans har arrangert flere turer dit.

– Vi har alltid opplevd dette som et trygt sted. På våre turer har vi aldri kommet bort i ubehagelige opplevelser med lokalbefolkningen, men alltid blitt tatt godt imot, sier Ramstad til NRK.

Ueland og Jespersen reiste på ryggsekktur i området, og ikke i regi av Hvitserk.

– Vi reiser alltid i grupper på våre turer og har med lokale sjåfører og guider. Når jeg har vært der privat har jeg leid bil med sjåfør for å komme meg rundt, men jeg har gått alene til Toubkal-fjellet, forteller Ramstad.

Landsbyen Imlil, 10 kilometer fra stedet kvinnene ble funnet, er utgangspunkt for turen til fjellet, som er Nord-Afrikas høyeste.

Kriminalteknikere ankommer åstedet drapene fant sted

ETTERFORSKER: Kriminalteknikere jobber på åstedet der de to kvinnene ble funnet.

Foto: 2m.ma

– Det er et populært sted hvor mange nordmenn har lyst til å dra. Det er naturskjønt og har fine fjell.

Hvitserks neste tur til området er planlagt ut på våren neste år, men det er for tidlig å si om dobbeltdrapet vil få noe å si for turoperatørens planer.

– Vi må først få klarhet i hva som er skjedd før vi vurderer hva vi skal gjøre, sier Ramstad.

Kvinnen skal ha blitt funnet ved Toubkal-fjellet, som er et populært område for fjellvandrere.

SISTE NYTT

Siste nytt